Паднали дървета и клони, смазани автомобили и дори отнесен покрив.

...
Паднали дървета и клони, смазани автомобили и дори отнесен покрив.
Коментари Харесай

Силният вятър отнесе покривна конструкция в Пловдив, пострадали хора няма

Паднали дървета и клони, смазани коли и даже отвеян покрив. Така може да бъдат систематизирани часовете от късния следобяд в Пловдив, когато над града се развихри къса стихия, съпроводена с огромни количества дъжд. Най-потърпевши се оказаха живущите на улица „ Повликенска " 4, където вятърът събори покрива на четириетажна постройка.

Пловдив

Цялата покривна структура, към 100 квадратни метра е съборена на земята в двора на кооперацията зад тази защитна лента. Всички живущи са предизвестени да бъдат извънредно деликатни.

Само за пет минути бурята е нанесла вреди за хиляди левове и то единствено на една постройка.
„ Чу се екот, като бомба беше. Излязохме на терасата и видяхме, че част от покрива е по земята, друга беше по дърветата, а имаше и елементи които висяха заплашително от козирката “, показа пред камерата ни живуща в кооперацията.
След подадения сигнал на телефон 112 пожарникарите идват незабавно и стартират да обезопасяват покрива. На земята са изхвърлени остатъците от греди, а постройката остава с открити тавански пространства. Евакуация на 8-те жилището не се постанова. Кооперцията няма застраховка, а за последните 3 десетилетия към този момент за трети път ще би трябвало да вършат ремонт.
Ще бъде много мъчно, защото множеството съседи са пенсионери. Малко сме работещите, в действителност ще е мъчно в случай че някой не ни помогне.
От пожарната са уведомили общинските служби за случая. Утре ще продължи премахването на рисковите предмети, които висят по клоните на дърветата. Освен материални вреди след бурята в Пловдив за благополучие няма потърпевши хора.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР