Паднал стълб, дърво, препречило пътя за Бачково, и прекъснато електрозахранване

...
Паднал стълб, дърво, препречило пътя за Бачково, и прекъснато електрозахранване
Коментари Харесай

Над 80 см сняг в Асеновградско, пътищата се почистват

Паднал дирек, дърво, препречило пътя за Бачково, и прекратено електрозахранване са главните произшествия, случили се, в резултат на натрупалия сняг през днешния ден в Асеновград. По първия сигнал е реагирал екип от РСПБЗН в града и придвижването е нормализирано. Във втория случай са изпратени чиновници от компанията, ангажирана с поддържане на уличното осветяване в града, с цел да предприеме незабавни ограничения по премахване на разваления дирек и заменянето му с различен.
От тази заран в Дежурната на община Асеновград са постъпили и сигнали за прекратено електрозахранване в селата Тополово и Леново, както и за замръзване по пътя към Лясково. Относно електричеството, е сигнализирано до „ ЕВН “. А във втория случай е било открито, че секторът, за който е алармирано, се намира отвън територията на Асеновград. Сигналът е пренасочен за предприемане на ограничения към община Куклен. От 06:00 ч. през днешния ден в Асеновград работят 3 снегорина и 4 опесъчаващи машини. Малко по-късно те са били ориентирани към квартал „ Долни Воден “. Още през нощта пък е почнало обработването на уличната мрежа в „ Горни Воден “. Няма проблем със сметопочистването, показват от администрацията.
52-ма са служащите, които почистват ръчно централната градска част, както и тротоари, спирки и мостове в целия град. На 58 точки са сложени варели с пясъко-солна примес. „ На територията на обитаемоте места в община Асеновград пътната мрежа е проходима при зимни условия “, сподели Стоян Димитров – заместник-кмет на града. Той уточни, че общинската администрация поддържа непрекъсната връзка с кметовете на обитаемоте места и кметските наместници, само че към този момент не се оповестява за зародили проблеми. Над 80 сантиметра е снежната завивка в най-високите планински региони в Асеновградско.
Междувременно, е образувана комисия, която прави непрекъснати огледи на регионите. Днес следобяд ще бъде сбъднат спомагателен обход, с цел да се вземат ограничения във връзка с дейностите по разчистване през тази нощта. От общината припомнят, че притежателите, наемателите и ползвателите на жилищни и други парцели са длъжни да правят разчистване на снега пред обектите. Ако бъдат открити непочистени места, на съответните притежатели ще бъдат отправяни наставления.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР