Падна прясно ремонтиран таван в една от стаите в детска

...
Падна прясно ремонтиран таван в една от стаите в детска
Коментари Харесай

ИНЦИДЕНТ! Три деца са леко пострадали от паднал таван в детска градина

Падна прясно ремонтиран таван в една от стаите в детска градина във Варна. Три деца са леко потърпевши. Веднага им е оказана помощ, написа "24 часа ".

Детската градина бе открита предходната година след главен ремонт. Цената на ремонта е 1 047 000 лева

Инцидентът е станал във вторник, към 16 часа следобяд. Падналата мазилка от тавана е в помещение на втория етаж на детска градина "Мир " в морската столица.

Децата от трета група били станали от сън и учителката им четяла приказка. Изведнъж към 2 кв. м се откъртили от тавана и разрушили с тропот в пода. Две девойки и едно момче са леки охлузвания по гръвите, ръцете и краката.

"Трите деца незабавно бяха отведени при здравната сестра, а останалите бяха изведени от постройката. Днес към този момент са преместени в друго помещение, където ще останат до момента в който завърши ремонта ", сподели шефът на градината Елена Иванова. Трите потърпевши деца през днешния ден още веднъж са били на градина.

Управителят на строителната компания, направила ремонта - Мартин Станев,обясни, че строителните действия са осъществени по всички условия и стандарти.

Според него повода за случая е слягането на постройката. Той добави, че компанията ще отстрани всички тавани, които са правени по тази технология напълно за сметка на компанията.

Родители на деца от градината са обезпокоени, че случаят може да се повтори в друго помещение. Те желаят първо цялата постройка да бъде инспектирана от експертни служби, които да подсигуряват сигурността на децата им.

От общината увериха, че е формирана инспекция и отговорните ще понесат своята отговорност.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР