Падна поредното президентско вето. Със 143 гласа за“ и нито

...
Падна поредното президентско вето. Със 143 гласа за“ и нито
Коментари Харесай

Парламентът отхвърли ветото върху промените в Закона за държавната собственост


Падна следващото президентско несъгласие. Със 143 гласа „ за “ и нито един „ срещу “ и „ въздържал се “ депутатите отхвърлиха единомислещо върнатите от Румен Радев промени в Закона за държавната благосъстоятелност и наново ги гласоподаваха, съобщи БГНЕС.

Въпреки че поддържа главната цел на измененията – да се усъвършенства и форсира процесът по създаване на значими национални обекти, президентът Румен Радев ги върна за ново разискване с аргумента, че не е реализиран баланс сред публичния интерес и правото на благосъстоятелност. Според президента вместо резултатът на ускорение, ще се сътвори риск от закъснение на значими инфраструктурни обекти. Според президента и в този момент предварителното осъществяване на отчуждителни актове е използвано за национални обекти – автомагистрали, пристанища, летища, газопроводи и други С измененията обаче към тях се прибавят обекти с национално значение, избрани като такива със закон или с акт на Министерския съвет.

Държавният глава възразява и против неравнопоставеността сред дребните и едрите притежатели на аграрни земи и горски територии, които ще се обезщетяват по друг метод. Тази смяна съгласно него основава сериозен риск вместо да се форсира процесът на създаване на значими национални обекти, той да бъде занимателен. 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР