Падна част от тавана на Клиниката по алергология в столичната

...
Падна част от тавана на Клиниката по алергология в столичната
Коментари Харесай

Падна част от таван в Александровска болница

Падна част от тавана на Клиниката по алергология в столичната Александровска болница. При случая няма потърпевши, оповестява Българска национална телевизия.

Според шефа на болничното заведение повода за сриването е възрастта на постройката. Тя е издигната преди повече от 100 години.

Причината за сриването на тавана в Клиниката по алергология евентуално е спукана греда. Това довело до отлепване на мазилката. Въпреки че покривът е ремонтиран, в резултат на превалявания, върху тавана на лекарския кабинет има и мокро леке.

Инцидентът е станал в събота, като сега на сриването на тавана в лекарския кабинет не е имало хора. Към момента прекосяването е неразрешено.

Лекарите към този момент са преместени в различен кабинет. Опасност за живота и здравето на пациентите няма, безапелационен е шефът на болничното заведение. В момента се вършат огледи от инженери, които да оценят настоящото положение на постройката.

"Ние сме подхванали нужните дейности от много време обратно. Направени са укрепителни поправки на постройката, в размер на към 230 000 лева, от които към 130 000 лева са отпуснати като целеви средства от министерство на опазването на здравето за подсилване на постройката ", разяснява доцент доктор Костадин Ангелов, изпълнителен шеф на УМБАЛ "Александровска ".

До три месеца се планува пренасяне на Клиниката по алергология на територията на друга клиника с нужния потенциал от лекарски кабинети и стаи за пациенти. Тя е една от трите здания в най-лошо положение на територията на Александровска болница.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР