Падат тарифите както за обаждания, така и за изпращане на

...
Падат тарифите както за обаждания, така и за изпращане на
Коментари Харесай

От май 2019 г.: Телефонните разговори в ЕС поевтиняват

Падат цените както за позвънявания, по този начин и за изпращане на текстови известия

Евросъюзът вкарва оптимални цени на телефонните диалози. Така най-скъпият интернационален диалог на територията на общността ще ни излиза 19 евроцента, или 37 стотинки на минута. 6 евроцента, или 12 стотинки ще е най-скъпият SMS, взеха решение евродепутатите в Страсбург.

След като предходната година Европейски Съюз уеднакви цените на роуминг в цялата общественост, от 15 май 2019 година влиза в действие и таванът за интернационалните диалози. Тарифите важат за всички оператори на територията на Европейския съюз. Ще паднат е цените на мобилните връзки по интернет - посредством Skype, Viber и сходни стратегии.

“По-евтините телефонни диалози са победа за всички жители на Европейски Съюз, а новите правила обезпечава по-голяма отбрана на всички консуматори в Европейски Съюз. 500 страници правила дават на жителите евтини диалози, по бърз интернет. Интернет услугите не са разкош, а право. Горда съм, че давам отговор за политика, която ще хвърли в предишното интернационалните кодове ”, съобщи Дита Харанзова, докладчик по пакета.

През 2020 година в най-малко един огромен град на всяка страна в Европейски Съюз би трябвало да е обезпечено покритие от 5G мрежа посредством даването на подобаващи радиочестоти.

Въвеждат се и наложителни правила, защитаващи потребителите . Например, правото за опазване на телефонен номер след прекратяването на контракт и за възобновяване на необработен предплатен заем при преустановяване на контракт./ Нова тв

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР