Падат ли цените на имотите? Говорят експертите.Падат ли цените на

...
Падат ли цените на имотите? Говорят експертите.Падат ли цените на
Коментари Харесай

Падат ли цените на имотите? Говорят експертите


Падат ли цените на парцелите? Говорят специалистите.

Падат ли цените на парцелите в България и какви са новите трендове на пазара? Отговор на горещите въпроси даде шефът на „ КредитЦентър “ Тихомир Тошев.

„ За страдание не можем да чакаме спад на цените на парцелите. Ние видяхме по какъв начин пазарът през последните няколко години мина през тежки рецесии и все пак цените не паднаха “, предвижда той.

Даже се случи нещо назад – в ковид пандемията започнаха да се търсят по-големи жилища. Или другояче казано, сега няма причина за намаляване на цените, безапелационен бе Тошев.

Според него цените спадат само в дребните градове, които се обезлюдяват. Стойностите на парцелите там са ниски и цените им ще продължат да спадат. Тенденцията е обаче в десетте най-големи града цените да се запазят, като най-високи те ще са в най-хубавите квартали.

„ Моята прогноза е, че през идната година цените ще останат на тези равнища, които са сега. Ако погледнем броя покупко-продажби, четири следващи тримесечие те понижават, само че като цяло цените остават високи. Това демонстрира, че част от хората към този момент не могат да си разрешат да си купят парцел. Това обаче леко охлажда пазара и го прави малко по-нормален “, сподели още Тихомир Тошев.

Посредници регистрират задържане на цените при парцелите ново строителство. Причината е, че продажбите „ на зелено “ спадат. В последния сегмент се записва мощно предложение и намалено търсене.

„ Купувачите към този момент са по-придирчиви. Когато могат да купят нещо на същата цена, само че в по-хубава постройка с по-добро обмисляне на пространството, което дава спомагателна стойност, те избират да се насочат натам, вместо общоприетото ново строителство “, сподели брокерът Ралица Ценова.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР