Падащи бетонови късове и мазилка върху релсите, надвиснали кабели с

...
Падащи бетонови късове и мазилка върху релсите, надвиснали кабели с
Коментари Харесай

Областният управител поиска авариен ремонт на Карловския надлез в Пловдив


Падащи бетонови парчета и мазилка върху релсите, надвиснали кабели с високо напрежение и изцяло недобро положение на надлеза на Карловско шосе в Пловдив. Това установи регионалният шеф на област Пловдив доктор инж. Илия Зюмбилев, който през днешния ден дружно с специалисти от администрацията извърши ревизия на жп линия под надлеза по сигнал на шефа на " Железопътна секция - Пловдив ".

„ По това трасе всекидневно минават десетки пътнически и товарни влакове и има риск падащите парчета да ги обиден. Това заплашва живота и здравето на пасажерите и машинистите, както и целостта на жп инфраструктура “, заяви  доктор Зюмбилев. Той прикани Община Пловдив, която притежател на оборудването,  да предприеме незабавни дейности за обрушване на компрометирания бетон и мазилка в зоната на жп линията и за подсилване на висящите елкабели. Според него е належащ повсеместен ремонт на пътното оборудване, какъвто не е юридически от неговото изграждане през 60-те години на предишния век.

 „ Изпратили сме две писма до кмета на Пловдив Здравко Димитров с това искане, само че няма отговор. Разговарях с отрасловия заместник-кмет Пламен Райчев, който ме увери, че ще подхващат неотложно обезопасяване на сектора, само че общината не разполагала със средства за цялостна реорганизация на надлеза “,  разяснява още регионалният шеф.

Областна администрация – Пловдив ще окаже подпомагане при осъществяване на нужните дейности за обезопасяване и ремонт на пътното оборудване.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР