Падането на първото млечно зъбче е важен момент от емоционалното

...
Падането на първото млечно зъбче е важен момент от емоционалното
Коментари Харесай

Какви чувства изпитва детето, когато му падне първото зъбче

Падането на първото млечно зъбче е значим миг от прочувственото и във физическо съзряване на детето. Това е първата осъзната и забележима за него смяна с тялото му. Събитието може да провокира разнообразни усеща - позор, наслада, боязън или пък горделивост, че към този момент пораства и се приближава до по този начин стремежи свят на възрастните.

Сега психолози са открили, че множеството деца и изключително тези на по-образовани родители, изпитват най-вече позитивни усеща по отношение на загубата на първото зъбче. Това е по този начин, най-често когато зъбчето е било разтърсено по-дълго време, преди да падне, тъй като събитието е предвидимо и предстоящо от детето.

 Снимка 385718

Предишните визити при зъболекаря също в огромна степен дефинират какви страсти ще завладеят детето, когато първото му зъбче падне.

Ако са му лекувани кариеси, което може да е съпроводено с виновност и позор, детето не изпитва изключително позитивни усеща и при рухване за зъб. Но в случай че визитата при зъболекаря е било за някакъв непредвиден случай, обвързван с болежка, то загубата на зъба се приема с наслада, поради своята предвидимост и упованието да се случи.

 Снимка 385719

Учените открили и обстоятелството, че по-щастливи от рухването на зъбчето са децата от източните общества, което се изяснява с съвсем тържествените ритуали, с които събитието се посреща от тях.

Например у нас хвърляме зъба на покрив и си " поръчваме " здрави нови зъби, което съставлява самобитна занимателна игра за детето. Вероятно понижава и терзанието, че е изгубило част от тялото си.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР