Падането на нивата на заетост на хотелите поради пандемията на

...
Падането на нивата на заетост на хотелите поради пандемията на
Коментари Харесай

Какво да очакваме, когато влезем в хотел следващия път?

Падането на равнищата на претовареност на хотелите заради пандемията на новия ковид принуди промишлеността да разкрие нови стандарти за разчистване и да препроектира елементи от местата за настаняване, тъй че те да дават отговор на рекомендациите за обществена дистанцираност и други. И защото пътуващите към този момент потеглят назад към хотелите, измененията сигурно ще бъдат забележими още на входа на фоайетата.

Първо, туристите би трябвало да стартират на първо място да привикват с преградите. Очаква се на всички рецепции на хотели да има стени от плексиглас. Както към този момент виждаме в някои обекти като магазини и бензиностанции, това е общоприета процедура. Много загради.

Закуските в хотелите също сигурно ще бъдат разнообразни. За бюфет или шведска маса и дума не може да става, пишат създателите на CNBC. Вместо това храната ще бъде авансово опакована или поръчвана по стаите.

Това са единствено някои от измененията, които ще бъдат приложени от международно известните хотелски вериги като Marriott, Hilton и Hyatt за да се облекчат терзанията на пасажерите. А и на чиновниците също.
 Печалбата на хотелите от стая в Европа се срина със 115% през март
Печалбата на хотелите от стая в Европа се срина със 115% през март

Този удар е три пъти по-тежък, спрямо резултатите след финансовата рецесия от 2008 година

Главният световен шеф на Marriott Рей Бенет е на мнение, че тези протоколи и усъвършенствани процедури за разчистване ще подтикват туристите. " Знаем, че има доста хора, които нетърпеливо желаят да се върнат още веднъж на пътя. Мисля, че това, което вършим, ще им даде нужното увещание, че е безвредно да продължат да пътуват ", добави той.

Въпреки че онлайн регистрациите ще не престават да бъдат насърчавани, тъй че взаимоотношението да бъде сведено до най-малко, гостите в хотелите въпреки всичко може и да бъдат посрещани от рецепционисти с маски. Но за някои вериги това не е несъмнено.

Очаква се доста от хотелите засилено да почистват най-горещите точки на предаване на болести като устройства за дистанционно управление, превключвателите за осветлението, телефоните, дръжките на вратите, чешмите, душовете и други. И това сигурно ще бъде съобщавано на туристите с разнообразни табели и листовки за персонално успокоение.

Самото обслужване също ще бъде понижено по време на престоя на гостите, с цел да се разреши повече обществено разграничаване. По думите на Бенет от ден на ден хора по този начин или другояче желаят чиновници и хигиенисти на хотела да не влизат в стаите им. Причината - това също са хора, което евентуално значи опасност.
 Всеки втори хотел в България смъква цените за лятото
Всеки втори хотел в България смъква цените за лятото

62,5% възнамеряват и по-евтини пакетни услуги

Веригата Hilton предлага на клиентите три разновидността - всекидневно обслужване, опростена услуга или минимална услуга, състояща се единствено в изхвърлянето на боклука и доставката на свежи кърпи. Глобалният началник на Hilton за създаване на нови марки Фил Кордел разяснява, че третата опция е най-много за посетители, които не желаят никого в стаята си по време на многодневен престой. Те единствено ще могат да потърсят нужните консумативи и услуги, когато пожелаят това.

Някои хотели към този момент приготвят образования за чиновници си, които ще бъдат запознавани с най-важните ограничения и инструкции за съблюдаване на хигиена, разчистване и други.

Технологиите евентуално също ще играят основна роля. Медицинският център Westin Houston тества робот, който дезинфекцира хотелски стаи. Междувременно доста хотели могат да се насочат в посока " смарт ". Интегрирането на гласови асистенти да вземем за пример може да се окаже доста добър ход. Чрез асистентите хората ще могат да отстранен още редица " горещи точки ", а точно досег с отдалеченото, превключвателите за лампи, щорите и други.
 До 80% ще е сривът в интернационалния туризъм през 2020 година
До 80% ще е сривът в интернационалния туризъм през 2020 година

Според Организация на обединените нации пандемията докара до най-лошата рецесия в бранша

Множество промени се чакат и в зоните за фитнес. Например всеки трениращ ще би трябвало да измие ръцете си добре, преди да влезе. Трениращите също по този начин ще би трябвало свикнат с по-малкото уреди и, несъмнено, табели. Много табели.

Сбогом, закуска на шведска маса. Сбогом, звънче на рецепцията. Здравейте, термометър и скучна регистрация, както обобщават създателите на CNN.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР