Падането на Алехандро Валверде още в първия етап на Тур

...
Падането на Алехандро Валверде още в първия етап на Тур
Коментари Харесай

Валверде със счупена капачка, премина операция

Падането на Алехандро Валверде още в първия стадий на " Тур дьо Франс " докара до жестока травма за испанския деец. Прегледите в събота късно вечерта в Дюселдорф демонстрираха, че 37-годишният играч на " Мовистар " има две фрактури на крайници.

Силният удар в защитните огради е счупил капачката на коляното и е спукал скочната кост (талус).

Валверде беше опериран, а съгласно лекарите опцията да кара още веднъж през този сезон е минимална.

Испанецът има и дълбока прорязна рана, която стига чак до тибията му. За благополучие на колоездача обаче нито един мускул не е бил обиден.

Esta noche me han operado la fractura de rótula en el Hospital Universitario de Düsseldorf. Todo ha ido bien. Gracias a todos por estar ahí pic.twitter.com/Ks2uNKCVUp
— alejandro valverde (@alejanvalverde) July 2, 2017

" Алехандро беше откаран незабавно в болница и докторите схванаха, че би трябвало да се оперира. Беше малко по-сложно, тъй като първо трябваше да се затвори раната му, а имаше и доста кръв ", разгласи мениджърът на " Мовистар " Еузебио Унсуе.

Валверде имаше страховит сезон дотук, като напролет завоюва пет надпревари. Той победи в Обиколката на Андалусия, Баския и Каталуня, както и в двете най-престижни Арденски класики - " Флеш Валон " и " Лиеж-Бастон-Лиеж ".

" Много съм печален и отчаян да загубим толкоз скъп играч още в първия ден. Той е доста значим за нашата тактика ", разяснява водачът на " Мовистар " Найро Кинтана.

Много тежка се оказа травмата и на различен от състезателите за генералното класиране Йон Исагире. Лидерът на " Бахрейн Мерида " падна на безусловно същото място като Валверде, безусловно пет минути след него.


© Reuters

Йон Исагире също напусна Тура след първия стадий.

" Йон беше превозен в болница дружно с лекаря на отбора Лука Поластри. Първата диагноза е за фрактура на прешлен и той се нуждае от хирургическа интервенция ", се споделя в известие от " Бахрейн Мерида ".

Исагире беше единствената вяра на новосформирания тим за положително показване в генералното класиране, откакто огромната звезда Винченцо Нибали не взе участие.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР