Падане на Багуз няма да намали рискаПодкрепяните от западната коалиция

...
Падане на Багуз няма да намали рискаПодкрепяните от западната коалиция
Коментари Харесай

Хиляди цивилни още в капана на халифата

Падане на Багуз няма да понижи риска

Подкрепяните от западната коалиция Сирийски демократични сили (СДС) започнаха в петък огромна евакуация на последните цивилни поданици от региона селището Багуз в провинция Деир Езор, северна Сирия, което към момента е под контрола на терористичната формация “Ислямска страна ”, само че е допустимо да става въпрос за хиляди души към момента на територията на анклава. Това съобщи Ройтерс, като цитира изказване на представител на състоящите се преобладаващо от кюрди Съюз на демократичните сили.

По данни на организацията конвои от камиони, натоварени с хора, са били видяни в продължение на целия ден да напущат района. Предполага се, че е допустимо общият брой цивилни поданици в региона на селището в долината на река Ефрат да възлиза на сред 3 и 7 хиляди души. Едва след цялостната евакуация на всички от региона Сирийските демократични сили ще стартират финалната си атака против последните бойци на халифата, барикадирани вътре от седмици, прецизират източниците на Ройтерс.

Дори и “Ислямска страна ” да загуби позициите си в Багуз, групировката от дълго време се е преориентирала към методите на партизанската война и ще продължи да е районен риск, предизвестяват наблюдаващи.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР