Пада вероятността за успех на ваксината срещу коронавирус, разработена от

...
Пада вероятността за успех на ваксината срещу коронавирус, разработена от
Коментари Харесай

Шансът за успех на ваксина срещу коронавирус падна с 50%

Пада вероятността за триумф на имунизацията против ковид, създадена от Оксфордския университет дружно с фармацевтичната компания AstraZeneca.
Когато започвахме имаше 80% късмет за триумф, в този момент той е единствено 50 %, декларирал Ейдриън Хил, началник на плана в Оксфорд пред английския вестник „ Телеграф “.
Тъй като разпространяването на вируса във Англия понижава и лекарите записват все по-малко инфектирани, основателите на имунизацията евентуално няма да могат да употребяват задоволителен брой доброволци за идващия стадий на тестване на новия тип ваксина против ковид.
Ако COVID-19 не се популяризира, доброволците няма да могат да срещнат вируса, което няма да разреши на учените да оценят резултата от новата ваксина, която се тества при хора от 23 април.
През юни ще бъдат оповестени резултатите от първата фаза на клиничните изпитвания, извършени във Англия. Ако те бъдат сполучливи, ще продължат в други страни.
Най-обещаващите ваксини против ковид - има значими въпросителни!
Ако всичко върви по проект, през септември 30 милиона поданици на Англия, т.е. малко по-малко от половината от популацията, ще имат достъп до имунизацията.
Припомняме, че списание Nature към този момент уточни, че не трябва да се изпада в прекомерно огромен екстаз към новите ваксини.
Що се отнася до имунизацията на Оксфордския университет, тя е посочила отлични резултати при проби върху маймуни, само че в един аспект – предпазила ги е от пневмония при болест със SARS-CoV-2. Вирусът обаче е останал деен в назалната празнина на тестовите животни – общо 6 на брой. Китайски теоретичен екип рапортува сходни резултати по-рано този месец.
Питър Хотец, който е академик от " Бейлър Колидж " по медицина в Хюстън счита, че заключенията към този момент там са за " умерено количество антитела " и че наподобява количеството би трябвало да е по-високо, с цел да има отбрана против зараза.
Никой не знае какво тъкмо количество антитела пази от зараза, опонира Майкъл Даймънд, имунолог от Вашингтонския университет в Сент Луис, Мисури. Според него, въпросът може да се реши посредством вдишване на по-голяма доза от имунизацията, само че по-важно е какъв брой дълго трае основаният имунитет.
Сара Джилбърт, вирусолог от Монтана, Съединени американски щати, споделя за имунизацията от Оксфорд, че на маймуните са инфектирани с доста огромно количество SARS-CoV-2 и поради това може да се изясни съществуването на вирус в носоглътката и при имунизираните, и при контролните животни. Този вирус в действителност може да съставлява неактивно РНК, което не заразява, прибавя тя. Но това би трябвало да се ревизира в допълнение – с цел да не се окаже, че имунизирани с тази ваксина могат да заразяват.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР