Пабло Кареньо Буста обвини Новак Джокович, че е симулирал контузия

...
Пабло Кареньо Буста обвини Новак Джокович, че е симулирал контузия
Коментари Харесай

Кареньо Буста: Когато Джокович губи в резултата, винаги вика физиотерапевт!

Пабло Кареньо Буста упрекна Новак Джокович, че е симулирал травма по време на мача им от четвъртфиналите на Ролан Гарос, който международният №1 завоюва след поврат до 4-6 6-2 6-3 6-4.

Очевидно сърбинът беше отвън всевъзможен темп в първия сет, а и до самата среда на дуела. Той самичък призна, че не се е чувствал удобно още при загрявката и сподели, че има болки във врата. Постоянно разтягаше ръката си сред точките, като натрупа голям брой непредизвикани неточности. В даден стадий Ноле повика физиотерапевт на корта, който да масажира ръката му. Впоследствие Джокович като че ли накара болката да отшуми и заигра по-добре, само че испанецът счита, че първенецът от 2016 прибягва до този трик години наред.

„ Той не ме изненада “, сподели Кареньо Буста на конференцията, когато го попитаха за хода на Новак да извика физиотерапевт на корта. „ Това е хубаво нещо и е знак, че той губи. Значи съм играл добре, щом прави това. Това е нещо, което той употребява години наред. Когато губи, вика физиотерапевт “.

Джокович също изясни обстановката на своята конференция: „ Определено не се усещах прелестно, стъпвайки на корта. Случиха се някои неща по време на загрявката. Трябваше да се оправям с тези физически проблеми. Когато мачът навлезе в по-късна фаза, се почувствах по-добре и към този момент не усещах толкоз доста болежка “.

„ Не желая обаче да лишавам от положителното му показване. Особено в първия сет и половина той бе по-добрият състезател, диктуваше темпото, а аз не правех кой знае какво. Нямах доста сила в краката и не изпълнявах добре придвижванията “, изясни международният №1.

Сега за Джокович следва дуел със Стефанос Циципас, който ще дефинира единия финалист в конкуренцията. До момента двамата са играли 5 пъти, а Новак води с 3-2. Последните два триумфа са на неговата сметка – на финала в Дубай тази година и на Мастърса в Париж през 2019 година

Сърбинът обаче не желае да разкрива прекалено много елементи към травмата си: „ Все още съм в шампионата, тъй че не желая да разгадавам толкоз доста информация. Чувствам се добре. Мисля, че когато мачът продължи, загрях тялото си и болката изчезна. Позволи ми да играя по-добре и да се усещам все по-добре. Надявам се, че ще мога да играя най-хубавия си тенис “, сподели 17-кратният първенец от Големия шлем.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР