P30 може да се окаже последната серия смартфони на Huawei

...
P30 може да се окаже последната серия смартфони на Huawei
Коментари Харесай

Huawei регистрира търговска марка за новата си операционна система

P30 може да се окаже последната серия смарт телефони на Huawei с Android

© Aly Song Китайският софтуерен колос Huawei, който остана без достъп до операционната система на Гугъл Android за телефоните си, към този момент е в развой на стартиране на лична такава, написа Reuters. Агенцията се базира на вицепрезидента на компанията във връзка с обществените въпроси Андрю Уилямсън.

" Huawei към този момент е в развой на стартиране на сурогат ", разяснява той в изявление пред медията. " Вече се опитваме да записваме комерсиалната марка. "

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Huawei е вторият по размер производител на смарт телефони в света, само че неотдавна Гугъл постави завършек на бизнес взаимоотношенията си с китайската компания. Причината е, че тя беше вкарана в черния търговски лист на Съединени американски щати, тъй като се счита за опасност за националната сигурност. Решението на администрацията на Доналд Тръмп пристигна на първо място поради бизнеса с телекомуникационно съоръжение на компанията. Смартфоните обаче са надалеч по-добре познатият артикул за всеобщите клиенти на компанията.

Живот след Android

Досега всички телефони на компанията се задвижваха софтуерно от Android под модификацията EMUI. След възбраната за бизнес с американски компании обаче Huawei няма да има опция да конфигурира операционната система на тези свои смарт телефони, които към този момент нямат конфигуриран програмен продукт. Това значи, че на процедура всички устройства, излезли от поточната линия след възбраната, няма по какъв начин да действат. Huawei има опция да употребява единствено най-базовата отворена версия на Android, която не включва в себе си главните Гугъл приложения като App Store, YouTube, Chrome и други.

Според данните на Световната организация за интелектуалната благосъстоятелност (WIPO, която е към ООН) компанията е подала поръчка за регистрация на комерсиална марка в Камбоджа, Канада, Южна Корея, Нова Зеландия и Европейския съюз.

За момента няма съвсем никаква информация за операционната система, която евентуално ще се появи напълно скоро, тъй като компанията би трябвало да показа новата си серия смарт телефони Mate 30 през есента. Около операционната система има доста въпроси, в това число и за сигурността ѝ, по какъв начин използването ѝ в партньорски страни на Съединени американски щати ще бъде възприето от американското държавно управление и други.

От чисто софтуерна и пазарна позиция въпросът е дали Hongmeng може да се наложи поради съвсем цялостната доминация на Android, която последователно измести през последното десетилетие всички свои съперници като се изключи операционната система на Apple iOS. Huawei на процедура ще се опита да направи това, в което се провалиха огромни и наложени имена като Windows и BlackBerry.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР