П роучване разкрива, че отслабването може да повлияе на хората

...
П роучване разкрива, че отслабването може да повлияе на хората
Коментари Харесай

Учени: Отслабването може да повлияе на хората с диабет тип 2

П роучване разкрива, че отслабването може да повлияе на хората с диабет вид 2, даже и при тези без наднормено тегло.

Учените, създали изследването, са открили, че захарният диабет не се предизвика механически от наднорменото тегло, а при хора, които прекрачват своя "личен предел на мазнини ".

Като главно предписание, съгласно учените, с цел да се избегне това положение, би трябвало размерът на талията ви през днешния ден да бъде същият, както когато сте били на 21 години.

People who ‘can’t fit into jeans they wore aged 21’ risk developing diabetes
— The Guardian (@guardian)
"Ако през днешния ден не можете да влезете в панталоните си, които сте носили на 21-годишна възраст, значи имате прекалено много мазнини и, затова, сте изложени на риска да развиете диабет вид 2, даже и да нямате наднормено тегло ", споделя професор Рой Тейлър от университета в Нюкасъл.

За задачата на изследването учените са анализирали 12 души с диабет вид 2, които в началото са били класифицирани като хора с обикновено тегло съгласно показателя на телесната маса.

Участниците в изследването са били сложени на диета от 800 калории дневно, която е включвала супи и шейкове. Режимът е траял 2 седмици. Тази диета е помогнала на участниците да поддържат килограмите си още четири до шест седмици.

Диетата е била повторена три-четири пъти върху участниците, до момента в който те не понижили тежестта си с 10-15%.

Осем души от участниците в изследването постигнали ремисия на здравословното си положение.

Състоянието им било класифицирано като "здравословно положение със приблизително равнище на кръвната захар " и изключило потребността от приложимост на медикаменти за диабетици.

Нивата на мазнините в черния дроб и панкреаса намалели доста измежду участниците с помощта на диетата. Способността на панкреаса да създава инсулин била възобновена.

Според учените тези резултати демонстрират, че всеки човек "има персонален предел на допустимост за мазнини в тялото си " и че в случай че го премине, те ще развият диабет вид 2.

Според проф. Рой Тейлър проучването би трябвало да бъде "сигнал " за метода, по който хората с диабет биват лекувани през днешния ден.

"Тези резултати, въпреки и предварителни, демонстрират доста изрично, че диабетът не се развива в резултат на затлъстяване, а от това, че килограмите идват прекомерно огромни за вашето тяло ", споделя Тейлър.

"Заболяването се дължи на прекалено много мазнини в черния дроб и панкреаса, без значение от вашия показател на телесната маса ", показва професорът.

По тематиката
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Двама сътрудници си приказват: - Ужас! Шефът се заканва да редуцира половината хора в предприятието! - Е, ние с теб няма какво да се опасяваме.… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниНад 40 са били вторичните земетресения след мощния трус вчераПредположенията са, че това е локален гражданин, който е в неопределеност от края на ноември 2019 г.Платформата се причислява към най-големите обществени мрежи в светаЕкипи на полицията и пожарната изтеглят живущите в сградатаОфертите са надвишили оптималната цена, заложена в публичната поръчкаСнощи кран стартира разтоварване на плавателния съдАвтомобилът е изгорен напълноАз обичам хората и постоянно съм била поредна, означи певицатаВчера цената на тока у нас беше втората най-ниска в Европа след Полша, означи министърътСитуацията е извънредно напрегната, сподели полският вътрешен министър Мариуш КаминскиКомпанията ще влага и в " виновното " ѝ създаванеТой може да прекара остатъка от живота си в затвораПентагонът: Ракетата беше ускорена до скорост, 5 пъти по-висока от тази на звукаМария Игнатова и Ивайло „ Нойзи ” Цветков подписаха брак  Безпрецедентна вълна от убийст </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР