П ринцовете Хари и Уилям откриха статуя на своята майка

...
П ринцовете Хари и Уилям откриха статуя на своята майка
Коментари Харесай

Уилям и Хари откриха статуята в памет на Даяна

П ринцовете Хари и Уилям откриха скулптура на своята майка принцеса Даяна.

Денят е алегоричен за тях, тъй като на 1 юли е родена майка им. Днес принцесата щеше да навърши 60 години. Символично е и мястото на срещата на монумента - градината в двореца "Кенсингтън ". Това е било обичаното място на Даяна.

Заради пандемията откриването на статуята беше в стеснен кръг.



Статуята бе покрита със зелена драперия, която двамата братя дружно откриха, с цел да показват статуята. После двамата принцове застанаха с лице към монумента и го разгледаха деликатно, само че медиите не съумяха да чуят какво си споделиха.

Любимото кътче на починалата принцеса Даяна - Потъналата градина в някогашния й лондонски дом , двореца Кенсингтън, е преустроена, с цел да приюти статуята, съобщи по-рано през днешния ден Ройтерс.

От двореца оповестяват, че градината е преустроена, с цел да сътвори по-задушевна конюнктура за паметника на принцесата, която почина в автомобилна злополука в Париж през 1997 година

"Този план, по който работихме, е доста специфичен, защото Потъналата градина беше обичано място на Даяна, принцесата на Уелс ", се показва в изказването, направено от дизайнера Пип Морисън.

"Работихме деликатно, с цел да подсигуряваме, че новото оформление и схемата за засаждане допълват статуята, осигурявайки ъгъл за разтуха за хората, които посещават двореца Кенсингтън, с цел да си спомнят за принцесата ", добавя Морисън.

Работата по преустройството на градината стартира през 2019 година и лиши 1000 часа за засаждането на повече от 4000 от обичаните цветя на Даяна, в това число 100 незабравки и 300 лалета.

Градината в началото е основана през 1908 година по самодейност на крал Едуард Седми на място, заемано преди този момент от култивиран навеси и оранжерии.

Синовете на принцеса Даяна Уилям и Хари поръчаха статуята през 2017 година, с цел да почетат живота и наследството й. Паметникът е дело на скулптора Иън Ранк-Броудли, чието изображение на кралица Елизабет Втора е употребявано върху английски и монети на Британската общественост.

Понастоящем дворецът Кенсингтън е публична резиденция на принц Уилям и брачната половинка му, херцогинята на Кембридж Катрин.

Статуята ще бъде вторият мемориал на Даяна в Лондон, откакто в Хайд парк беше открит 210-метров шадраван през 2004 година след години на бюрократични разногласия и разпри към дизайна
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР