П ремиерът Стефан Янев заяви, че служебното правителство е спазило

...
П ремиерът Стефан Янев заяви, че служебното правителство е спазило
Коментари Харесай

Стефан Янев: Проектобюджетът е внесен в Народното събрание

П ремиерът Стефан Янев съобщи, че служебното държавно управление е спазило всички процедури и е изготвило план на бюджет, който е импортиран в Народното събрание.

Янев акцентира, че оттук-нататък е обвързване на народните представители да дебатират и да решат допустимо най-скоро дали одобряват плана за актуализация.

"Мисля че процедурата е спазена, в случай че в тази ситуация – това, което е препоръчано от служебното държавно управление, не дава отговор на техните визии, несъмнено, те са в правото си да го трансформират, само че в последна сметка, тежестта на решението е в самото Народно заседание ", съобщи министър председателят Стефан Янев пред публицисти в благоевградското село Габрово, предава "Фокус ".

В обитаемото място министър председателят се срещна с пожарникарите от Благоевградския район, взели присъединяване в гасенето на пожари в Република Северна Македония. На формалната гала участваха още кметове на общини от прилежащата ни страна, основен комисар Николай Николов, шеф на Главна дирекция "Пожарна сигурност и отбрана на популацията ", регионалният шеф Николай Шушков, представители на община Благоевград, ръководителят на Общинския съвет Радослав Тасков и други.

"Служебното държавно управление си свърши работата, подготвяйки един проектобюджет, който не е импортиран в Народното събрание. Задължение е на народните представители да дебатират и да решат до каква степен този план за смяна на бюджета е настоящ и, в случай че не е, по техни усмотрения да го трансформират. Мисля че процедурата е спазена. Ако това, което е препоръчано от служебното държавно управление, не дава отговор на техните визии, те са в правото си да го трансформират. Отговорността е в техни ръце ", акцентира Янев във връзка плана на бюджета.
 Стефан Янев посети Античния град
На въпрос, обвързван с това дали Иво Прокопиев стои зад актуализацията на бюджета, както твърди Карадайъ, служебният министър-председател съобщи, че не може да дава отговор на сходни метафори и алегории – кой зад кого стои.

"Логиката на подготовката на актуализацията на бюджета ние сме я обсъждали в Министерски съвет. Тя се базира на съпричастността към това какво се случва в страната. Инерцията на рецесията, всички нужни обществени и здравни заплащания, и във връзка с подкрепяне на бизнеса, е нещо, което би трябвало да се прави, и намесването на лица и непознати ползи не намирам за подходящо. Логиката е ясна! Всеки ред от препоръчаната актуализация може да бъде предпазен ", посочи Янев.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР