П очти всички хора се изкушават, когато стане въпрос за

...
П очти всички хора се изкушават, когато стане въпрос за
Коментари Харесай

Сладко изкушение: Тарт с боровинки и рикота

П очти всички хора се изкушават, когато стане въпрос за нещо сладко. Ако и вие сте от тях, то рецептата, за тарт с боровинки и рикота, която ви предлагаме през днешния ден е тъкмо за вас. Със сигурност няма да останете разочаровани.

Необходими артикули
300 г прясна рикота2 яйца1 лимон, настъргана кора1 шушулка ванилия75 г кафява захар300 г боровинки1/2 лимон, сок250 г маслено тесто
Начин на подготвяне

Направете сами тестото или използвайте купешко. Ако го приготвяте сами, използвайте инструкции.

За пълнежа намачкайте рикотата в купа, благодарение на вилица. Добавете 1 с.л. захар, тънко настърганата лимонова кора, остърганата сърцевина на шушулката ванилия и яйцата. Разбъркайте до еднородност.

Намажете с масло и поръсете с брашно правоъгълна форма с преносимо дъно за тарт (30х10 см). Извадете тестото от хладилника и го разточете върху набрашнен плот в правоъгълна форма, с дебелина 5 мм. Прехвърлете тестото във формата и с пръсти го притиснете добре към дъното и стените. Изрежете непотребното тесто (може да го съхранявате до 3 дни във фризера). Надупчете с вилица тестото по дъното.

Изсипете пълнежа от рикота върху тестото и го разпределете отмерено.

В друга купа сипете боровинките и изтискайте сока на 1/2 лимон върху тях. Добавете останалата захар и леко намачкайте боровинките с вилица. Разбъркайте.

Изсипете 2/3 от боровинките върху пълнежа от рикота и ги разпределете отмерено. Печете тарта в авансово загрята фурна на 180 градуса 25-30 минути. След това го оставете да изстине изцяло във формата.

Внимателно извадете тарта от формата и го прехвърлете върху поднос. Разпределете отмерено останалите пресни боровинки. Нарежете на части.

По тематиката
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Възрастни съпрузи умират в злополука и отиват в Рая. Там херувимчета, нектари, биохрани, леки опиати, всичко както си би трябвало. Дядото погледнал, погледнал, блъснал един плесник… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниПромените в изборните закони в редица ръководени от републиканците американски щати подкопават гражданските права. Най-вече на чернокожите. Това е тежко посягане върху демокрацията, написа в коментара си Инес Пол.По непотвърдена информация са се блъснали камион, лек автомобил и джипПотребители се оплакват от дефектни и счупени мебелиКаква беше причинатаДмитрий Гудков счита, че се цели да му се попречи да се кандидатира на парламентарните избори през септември " Започна да ме удря с юмруци в лицето, да ме блъска в стената и да ме рита. Това се случва пред двете ми дребни деца ", описа пострадалата женаКакво пишат международните медии за изборите в ГерманияСлучаят е от квартал " Люлин " в СофияПри случая починаха петима душиЗдравно министерство съобщи, че заплахата от заразяване с ковид надвишава рисковете от вероятни странични резултати от имунизациятаЖълт код за значителни превалявания и гръмотевици е в действие за 5 области на странатаМежду 15 и 20 пасажери към момента са блокирани в останките на първия влакПрезидентът на страната счита да внесе такова предложение в конгресаЛегендарният руски фехтовачЕкспериментално гласоподаване се организира в три региона на София Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР