P&G България си партнира с Фондация Детски книги“ за създаването

...
P&G България си партнира с Фондация Детски книги“ за създаването
Коментари Харесай

Фондация „Детски книги“ помогна за създаването на зелени площи в 5 училищни двора

P&G България си партнира с Фондация „ Детски книги “ за основаването на зелени площи в 5 учебни двора, с цел да могат учениците да се възползват от малко по-добър въздух. Училищата, определени от неправителствената организация „ Детски книги “, се намират в едни от градовете с най-мръсен въздух в България – София, Русе, Пловдив и Стара Загора.

В допълнение към зелените площи P&G България и „ Детски книги “ ще допринесат със профилирана литература с екологична и STEM устременост, посредством която децата да осмислят по-добре потребността от запазване на природата, да адресират проблемите на своето обитаемо място и да открият работещи решения за отбрана на околната среда.

 акция Да засадим въздух PR списък MSL

Изхождайки от данните, че българските градове имат едни от най-високите равнища на замърсяване на въздуха в Европа, P&G се сплоти с Фондация „ Детски книги “, с цел да помогне. Първото учебно заведение, което се възползва от тази самодейност, бе 199 Основно учебно заведение „ Свети Апостол Йоан Богослов “ в столичния жилищен квартал „ Левски Г “ на 25 април.

До септември 2023 година още четири учебни заведения ще имат по-добри и по-красиви зелени площи в дворовете си. След софийското 199 Основно учебно заведение, облагородени ще бъдат дворовете на ОУ „ Олимпи Панов “ в Русе, 95 СУ „ Проф. Иван Шишманов “ в София, Френската езикова гимназия „ Антоан дьо Сент-Екзюпери “ в Пловдив и 5 ОУ „ Митьо Станев “ в Стара Загора. Всички учебни заведения са част от мрежата от читателски клубове „ Бисерче вълшебно “ – самодейност на Фондация „ Детски книги “, целяща да насърчи четенето и клуб на запалени читатели с отношение към заобикалящия ги свят. 

В рамките на акцията ландшафтен проектант проектира зелените площи по най-ефективния метод, съобразено с особеностите на всеки двор – какво е неговото разположение, каква е почвата. В зелените площи ще бъдат засадени няколко дървесни типа, а учениците ще разполагат и с пейки, на които да седнат за глътка пресен въздух сред часовете.   

Кампанията „ Да засадим въздух за нашите деца “ започва на 30 март тази година за пръв път в България. За всяка покупка сред 30 март и 30 април 2023 година на артикули на P&G от известни марки като Ariel, Fairy, Lenor, Head & Shoulders, Gillette, Pampers и други, компанията подарява в интерес на Фондация „ Детски книги “ за основаване на зелени площи в 5 български учебни заведения.

„ Радвам се, че сме част от акцията „ Да засадим въздух за нашите деца “, споделя Валентина Стоева, създател на фондацията. „ През годините сме работили с доста български учебни заведения, като сме насърчавали четенето измежду децата и образуването на читателски усет. Прави усещане, че зелените площи в доста образователни заведения са незадоволителни. Щастлива съм, че имаме опция да помогнем с поддръжката на P&G “, добавя тя.

Фондация „ Детски книги “ е основана през 2013 година, а главната ѝ цел е да предизвиква четенето измежду децата, да трансформира настройките на възрастните за значимостта на четенето от ранна възраст за по-късната реализация и да подтиква издаването на качествени четива, разрастващи детския читателски усет. Валентина Стоева, основател и ръководител на Съвета на Фондацията, е притежател на званията „ Рицар на книгата “, присъждано от Асоциация „ Българска книга “, и „ Посланик на библиотеките “ на Българската библиотечно-информационна асоциация.

 акция Да засадим въздух PR списък MSL

От 2013 година, когато е основана, Фондация „ Детски книги “ има за цел да предизвиква четенето измежду децата посредством разнообразни начинания и да способства за развиването на сегмента „ Книги за деца и юноши “, като предизвиква българските издатели да оферират на подрастващите качествени четива, разрастващи читателския им усет. От 2017 година фондацията е член на EURead, обединяване на европейски организации за поощряване на четенето. Посетете www.detskiknigi.com за повече информация за фондацията и вести за нейната активност.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР