Бележка на редактора (11/14/23): След като тази история беше публикувана,

...
Бележка на редактора (11/14/23): След като тази история беше публикувана,
Коментари Харесай

Мъж от Ню Джърси се признава за виновен за изпращане на манифест, заплашващ за нападение над синагога, което предизвика тревога в цялата страна

Бележка на редактора (11/14/23): След като тази история беше оповестена, федерален арбитър осъди Алкатул на 15 месеца затвор и три години следено освобождение.

Федералните прокурори споделят, че мъж от Ню Джърси се е признал за отговорен по отношение на изпращането на манифест посредством обществените медии, който заплашва да нападна синагога и евреи – акт, който провокира паника в цялата страна.

19-годишният Омар Алкатул се призна за отговорен във федералния съд в сряда „ за информация, която го упреква по едно обвиняване за предаване на опасност в междудържавна и външна търговия на или към 1 ноември 2022 година “, съгласно изказване на прокуратурата на Съединени американски щати за Област Ню Джърси.

 Лос Анджелис, Калифорния – 17 февруари: Конна част на полицията в Лос Анджелис беседва с равина Менди Кунин, до момента в който патрулират в квартал Пико-Робъртсън в Лос Анджелис в петък, 17 февруари 2023 година, след стрелбата против двама евреи тази седмица. (Снимка от Sarah Reingewirtz/MediaNews Group/Los Angeles Daily News посредством Getty Images) Лос Анджелис, Калифорния – 17 февруари: Конна част на полицията в Лос Анджелис беседва с равина Менди Кунин, до момента в който патрулират в квартал Пико-Робъртсън в Лос Анджелис в петък, 17 февруари 2023 година, след стрелбата против двама евреи тази седмица. (Снимка от Sarah Reingewirtz/MediaNews Group/Los Angeles Daily News посредством Getty Images) Sarah Reingewirtz/MediaNews Group/Los Angeles Daily News/Getty Images

„ Този ​​обвиняем призна, че е употребявал обществените медии, с цел да изпрати манифест, съдържащ опасност за нахлуване над синагога въз основа на омразата му към евреите “, сподели американският прокурор Филип Р. Селинджър, съгласно изказването. „ Това провокира паника в цялата страна и сложи общността на ръба. “

Манифестът беше част от възходящата вълна от антисемитски дейности, заплашващи евреите в цялата страна.

Миналата година антисемитските произшествия в Съединени американски щати доближиха най-високото си равнище, откогато Лигата за битка с клеветата стартира да ги записва през 1979 година, съгласно отчет на ADL, оповестен през март.

През май президентът Джо Байдън разгласи първата национална тактика за битка с антисемитизма.

„ Аз съм нападателят “

Твърди се, че Alkattoul е употребявал обществените медии, с цел да изпрати връзка към документ, озаглавен „ Когато мечовете се сблъскат “ и е споделил на друго лице, че е създател на манифеста „ в подтекста на нахлуване против евреи “, заяви CNN по-рано посредством правосъдни документи.

По времето, когато беше публикуван щатският сигнал, управляващите бяха разтревожени, защото обявата беше написана по този начин, като че ли към този момент е осъществена офанзива, споделиха източници. Това способства доста за спешността на намирането на обвинения и също по този начин за стартирането на необятното предизвестие към еврейската общественост, споделиха източници.

звездата на синагогата на Давид STOCK Павел Лосевски/Adobe Stock

„ Аз съм нападателят и бих желал да се показва “, написа Alkattoul, съгласно правосъдните документи.

Алкатул, който беше на 18 години по време на ареста си предходната година, също написа, че „ насочи към синагога по в действителност добра причина “ и сподели, че „ претекстът на това нахлуване е ненавист към евреите и техните отвратителни дейности “, съгласно съда документи.

Въпреки че не беше упомената съответна цел, време или проект за офанзивата, естеството на обявата сътвори задоволително безпокойствие, че ФБР издаде общо предизвестие заради несъразмерна нерешителност. ФБР в Нюарк туитира на 3 ноември, че е получило „ достоверна информация за необятна опасност за синагогите “ в щата.

Алкатул би трябвало да бъде наказан на 14 ноември. Той е изправен пред до пет години затвор и санкция, споделиха федералните прокурори.

Джон Милър, Ники Карвахал и Кристина Шведа от CNN способстваха за този отчет.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР