Бележка на редактора: Регистрирайте се за бюлетина Meanwhile in China

...
Бележка на редактора: Регистрирайте се за бюлетина Meanwhile in China
Коментари Харесай

Китайски фармацевтични фирми, подкрепяни от световни банки, са установили, че използват части от леопард и панголин, казва групата

Бележка на редактора: Регистрирайте се за бюлетина Meanwhile in China на CNN, който изследва какво би трябвало да знаете за възхода на страната и по какъв начин той въздейства върху света.

Три водещи китайски фармацевтични компании, които са подкрепени от водещи международни банки, употребяват елементи от застрашени животни в своите медикаменти, съгласно следствие на група за отбрана на околната среда.

В отчет от понеделник Агенцията за следствие на околната среда на Обединеното кралство (EIA) съобщи, че е разкрила 72 компании, лицензирани от китайския регулатор на медикаментите, да употребяват елементи от тялото на леопарди и панголини, два типа, които са изправени пред опасност от изгубване.

Сред тях са три обществено регистрирани колоса на обичайна китайска медицина (TCM): Beijing Tong Ren Tang, Tianjin Pharmaceutical и Jilin Aodong Medicine.

EIA съобщи, че е разкрила минимум девет „ продукта, за които се твърди, че съдържат леопард и/или панголин “, които са създадени от компаниите.

Някои от разпознатите компании също продават артикули, които съдържат елементи от тигри и носорози, което би противоречало на „ заявената позиция на Китай, че не разрешава потреблението на тигрова кост и рог от носорог в медицината “, сподели организацията.

„ Това е приложимост в действително индустриален мащаб, която може единствено да тласне тези типове все по-близо до изгубване “, сподели в настрана изказване Авинаш Баскер, юридически и политически експерт по EIA.

CNN се свърза с Tong Ren Tang, Tianjin Pharmaceutical и Jilin Aodong за коментар.

libassa wildlife sanctuary liberia pangolin 1 история ръкавица лимитирана Джо Муник

Техните марки са извънредно известни в Китай. Tong Ren Tang, учредена през 1669 година, е една от най-известните марки в Китай. Той се показва като единственият снабдител на китайска медицина за кралските фамилии „ за 188 години по време на ръководството на осем императори “ и от този момент се трансформира в най-големия производител на TCM в света.

Те също имат забележителен интернационален обсег и наброяват общо 62 банки и финансови институции, в това число компании от Fortune 500 по целия свят, като вложители, се споделя в отчета.

BlackRock (BLK), Citigroup (C) и HSBC (HSBC) бяха измежду посочените акционери. BlackRock и Citi отхвърлиха коментар, до момента в който HSBC не отговори незабавно на искане за коментар от CNN.

Сега EIA приканва тези акционери да се откажат от дяловете си.

Сънсет, мечка в североизточния район на Виетнам Хайфонг, която е била държана в плен дълги години за събиране на жлъчка, е забелязана в деня на нейното избавяне. Сънсет, мечка в североизточния регион Хайфон на Виетнам, която е била държана в плен в продължение на години за събиране на жлъчка, е забелязана в деня на нейното избавяне. Nezahat Eve Sevim/Animals Asia

„ Особено разочароващо е да забележим толкоз доста огромни банки и финансови институции, които дейно поддържат тази нездравословна употреба, изключително откакто толкоз доста са дали обещание да създадат друго “, сподели Баскер.

В мултимилиардната TCM промишленост костите на леопард на прахуляк се употребяват в лепящи превръзки и таблетки като по-евтина опция на по-скъпата тигрова кост, за която се счита, че лекува артрит и други ставни болести, съгласно групи за правата на животните.

Смята се, че люспите на панголин „ подкрепят кръвообращението, предизвикват човешката лактация и лекуват ревматизъм “, отбелязва EIA в своя отчет.

През последните години държавните управления по света усилиха правната отбрана на някои застрашени животни, в това число в Китай.

Тайландски митнически чиновник демонстрира един от 136 панголини, конфискувани в Банкок през 2017 година Панголините са най-незаконно търгуваните диви бозайници на Земята, съгласно специалисти. class= Тайландски митнически чиновник демонстрира един от 136-те панголина, иззети в Банкок през 2017 година Панголините са най-незаконно търгуваните диви бозайници на Земята, съгласно специалисти. Сакчай Лалит/AP

През 2020 година китайското държавно управление отстрани люспите на панголин от своя лист с утвърдени съставки за TCM, откакто призна опустошителните резултати от „ изчерпването на ресурсите “ върху типа.

Докато бранителите на опазването приветстваха този ход по това време, те показаха песимизъм, че това ще постави завършек на противозаконния трафик. Преди три години панголините бяха най-незаконно търгуваните диви бозайници на Земята и не престават да държат тази купа, съгласно IUCN SSC Pangolin Specialist Group, изследователска организация.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР