Бележка на редактора: Версия на тази статия се появи за

...
Бележка на редактора: Версия на тази статия се появи за
Коментари Харесай

X на Илън Мъск се сблъсква с негативната реакция на рекламодателите, след като постави маркетинга за големи марки в прословутия акаунт на надмощие над бялата раса

Бележка на редактора: Версия на тази публикация се появи за първи път в бюлетина „ Надеждни източници “. Регистрирайте се за ежедневния дайджест, описващ развиващия се медиен пейзаж тук.

Притежаваната от Илон-Мъск обществена медийна платформа, X, решително твърди, че употребява водещи в промишлеността принадлежности за сигурност на марката, с цел да обезпечи позитивно преживяване за рекламодателите в платформата - само че един бърз взор върху това къде в действителност се появяват рекламите на видни марки споделя напълно друга история.

През последните 24 часа обзор на надеждни източници откри, че реклами за кохорта от огромни компании и организации са се появили непосредствено в акаунта на доказания профил на VDARE, намерено расистко, бело расистко издание, което разгласява някои от най-гнусното наличие в интернет.

Тези компании и организации включват Amazon, Samsung, Denver Broncos, Cox Communications, STARZ, The Wall Street Journal, The Michael J. Fox Foundation, University of Missouri, New York Waterway, Axios, Puck, Ad Age, Morning Brew и Азиатската банка за развиване.

Фактът, че X разрешава на обява като VDARE да ръководи доказан акаунт в платформата - което му дава достъп до монетизация и покачва видимостта му за потребителите - самичък по себе си е съществено притеснителен (Facebook и YouTube, да вземем за пример, не разрешиха изхода от своите платформи ). Но това, че явно също по този начин има вяра, че е уместно да се монетизира злобната тирада на омразата на магазина, приказва доста освен за етиката на компанията, само че и за хипотетичния й ангажимент към сигурността на марката.

X би трябвало да е наясно, че съчетава реклами с расистко наличие, като се има поради, че NFL подвигна звук към този проблем предходната седмица. Лигата изрази угриженост, че нейните реклами се демонстрират в сметки, включващи расистки материали, в това число VDARE, след отчет от прогресивния наблюдаващ Media Matters, който обърна внимание на казуса.

И все пак, X е подхванал малко, в случай че има някакви забележими дейности, с цел да в профил казуса. Вместо това, той продължи да слага реклами за някои от най-разпознаваемите компании в света непосредствено в акаунта на един от най-известните издания за предимство на бялата раса в мрежата.

През цялото време Линда Якарино, някогашният рекламен началник на NBCUniversal, трансформирал се в изпълнителен шеф на X, твърдеше обществено и частно, че X е подхванал невероятни ограничения, с цел да подсигурява, че рекламодателите няма да намерят своите марки в съседство с тирада на омразата на уеб страницата. Но тези изказвания наподобява не държат доста вода, като се има поради грозната действителност на това, което се случва на X.

В изказване от четвъртък вечерта X на процедура призна, че би трябвало да свърши още работа, с цел да направи платформата безвредна за марките.

„ X се грижи за здравето и сигурността на платформата за всички нейни консуматори, рекламодатели и издатели и ние ускоряваме продуктите, тъй че нашите сътрудници за наличие да могат да бъдат отстранени от някои разположения в приложенията като профил и търсене “, сподели представител на компанията пред CNN.

ВАШИНГТОН, ОКРУГ ОКРУГ ОКРУГ, СЪЕДИНЕНИТЕ ЩАТИ - 2019/06/04: Джонатан Грийнблат, основен изпълнителен шеф на ADL и народен шеф, приказва на Националната среща на водачите на Антиклеветническата лига (ADL) във Вашингтон, окръг Колумбия. (Снимка от Michael Brochstein/SOPA Images/LightRocket посредством Getty Images) ВАШИНГТОН, ОКРУГ ОКРУГ ОКРУГ, СЪЕДИНЕНИТЕ ЩАТИ - 2019/06/04: Джонатан Грийнблат, основен изпълнителен шеф на ADL и народен шеф, приказва на Националната среща на водачите на Лигата за битка с клеветата (ADL) във Вашингтон, окръг Колумбия. (Снимка от Michael Brochstein/SOPA Images/LightRocket посредством Getty Images) Michael Brochstein/SOPA/LightRocket/Getty Images

Изявлението на X — рядко в наши дни — евентуално беше знак за това по какъв начин нещата вървят зад кулисите. Някои от марките, чиито реклами се появиха в акаунта на VDARE, показаха мощно неодобрение в четвъртък, когато схванаха за обстановката.

„ Расистката тирада на омразата е изцяло противоположна на всичко, което съставлява марката STARZ, и ние спряхме всички реклами на X неотложно и за неопределен срок “, сподели ми представител на STARZ в четвъртък вечерта.

Говорител на New York Waterway ми сподели, че намира новината за „ смущаваща “ и че компанията „ не знае “ по въпроса и „ несъмнено ще се свърже “ с X за това. Представителят добави, че New York Waterway „ не желае да има нищо общо с речта на омразата и не желаеме нашите реклами да се намират покрай която и да е организация или юридическо лице, което го разпространява “.

Джон Кели, съосновател и основен редактор на Puck, сподели, че е „ явно ужасяващо и изцяло противоположно “ на полезностите на компанията да се популяризира в профила на VDARE. Кели сподели, че от този момент магазинът е „ приел разнообразни ограничения, с цел да се надяваме, че това е първият и последният път, когато това се случва “.

Университетът на Мисури съобщи, че не „ утвърждава организации, които предизвикват нетолерантността “. От Cox Communications обявиха, че проверяват случая. И представител на NFL уточни предходното изказване, изразяващо угриженост, че нейните реклами се появяват в сметки, принадлежащи на расисти.

Говорителите на The Wall Street Journal, Axios, Morning Brew, Ad Age, Фондацията на Майкъл Дж. Фокс и Азиатската банка за развиване или отхвърлиха, или не дадоха отговор на претенции за коментар.

Въпреки това е, почтено казано, учудващо, че огромните компании не престават да имат вяра, че настоящата итерация на X е приятелско кътче в мрежата, където да популяризират своите деликатно поддържани марки, когато към този момент би трябвало да знаят доста добре, че това е безредна платформа, цялостен с проблеми с модерирането на наличието.

Както Лу Паскалис, умел рекламен изпълнителен шеф, сподели в четвъртък, „ Рекламите, показващи расистко и антисемитско наличие, са пословичната трета релса за огромните рекламодатели, които имат начинания в цялата компания за поддръжка на разнообразието, за поддръжка на включването, които са значими освен за техните марки, само че техните чиновници и акционери.

„ Един единствен случай от това, екранна фотография и публикуван, анулира години упорита работа “, добави Паскалис. „ И никаква рекламна изгода в никакъв случай няма да измести евентуалния риск от един случай, при който вашата реклама се демонстрира до неприятно наличие. “

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР