Докато стачката на писателите наближава 100-дневната граница, потенциална сделка с холивудски студия не се вижда никъде

...
Бележка на редактора: Версия на тази статия се появи за
Коментари Харесай

Бележка на редактора: Версия на тази статия се появи за първи път в бюлетина „Надеждни източници“. Регистрирайте се за ежедневния дайджест, описващ развиващия се медиен пейзаж тук.

Холивуд все още е затънал в състояние на мъка.

Докато стачката на писателите се приближава към 100-дневната граница тази седмица, все още не се вижда краят на историческото спиране на работата, което доведе до застой филмовата и телевизионната индустрия и причини финансов хаос на взаимосвързаната мрежа от хора, които разчитат в бизнеса, за да свързва двата края.

Когато миналата седмица се появи новината, че студиата и стачкуващите писатели ще се срещнат за първи път от началото на стачката в началото на май, в Холивуд се появи лъч надежда. Изглеждаше, че може би - само може би - след дълго, горещо лято на пикетиране и търговия с щипки, надеждата може да се появи на хоризонта.

Но в крайна сметка изглеждаше като мираж. Още преди срещата беше ясно, че тя няма да бъде много ползотворна. Гилдията на писателите на Америка изпрати изявление до членовете си, в което критикува студиата за предполагаема „изчислена дезинформация“. Това накара разстроената Асоциация на филмовите и телевизионни продуценти, организацията, която представлява големите студиа, да отвърне на услугата със собствено язвително изявление.

Което ще рече, че това, което започна като обещаващ индикатор за размразяване на замразените отношения, завърши с ефективното нагласа на двете страни в медиите и продължение на проточилото се противопоставяне.

След срещата в петък WGA пусна още едно изявление, обвинявайки AMPTP в „изтичане на информация в пресата“ и заявявайки, че не е постигнато споразумение за възобновяване на преговорите, защото AMPTP „трябваше да се консултира със своите студиа-членове, преди да продължи напред“. AMPTP избра да не коментира.

Изглед към центъра на Лос Анджелис Калифорния с палми на преден план Изглед към центъра на Лос Анджелис Калифорния с палми на преден план LPETTET/iStockphoto/Getty Images

Огънят и жупелът, които завладяха Холивуд, са на път да направят история по най-лошия възможен начин. Настоящото безпокойство вече надмина стачката от 2007-08 г., която продължи 93 дни, и върви към най-дългата записана стачка на писатели: 154 дни през 1988 г.

Тези стачки се случиха, когато индустрията беше на много по-стабилна почва, отколкото е днес. С разрушителните стрийминг услуги, преобърнали бизнеса и перспективата за ИИ. заплашвайки да дестабилизира допълнително - може би революционизира - медийния сектор, много е заложено на карта по време на тези преговори. WGA даде ясно да се разбере, че разглежданите проблеми представляват екзистенциална заплаха за препитанието на писателите и не възнамерява „да направи само постепенна сделка за приключване на тази стачка“.

И със 160 000 холивудски актьори, представлявани от SAG-AFTRA, които също се борят със студиата на втори фронт заради подобни опасения, студиата ще трябва да задоволят достатъчно опасенията си, ако искат да се измъкнат от това трудово блато.

Въпреки че двете страни изпитват трудности при постигането на споразумение по подобни въпроси, WGA и AMPTP са съгласни, че стачката е продължила твърде дълго. Спирането на работата не само причинява финансова болка на стачкуващите работници, но налага продължителни трудности на цялата индустрия. Без продукция - основен икономически двигател, който се простира далеч отвъд Холивуд - безброй хора, които работят в поддържащи роли, също са без доходи.

Но тъй като няма сесии за преговори в книгите и с отношенията между двете страни, дефинирани от пръскане с кал, не затаявайте дъх, надявайки се, че ситуацията скоро ще се разреши. Може да се каже, че страстите са се разпалили още веднъж, оставяйки положението на нещата в по-лошо състояние, отколкото преди срещата на върха, която попари надеждите на Холивуд.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР