Нов сив кардинал управлява задкулисно България под овчедушния поглед на

...
Нов сив кардинал управлява задкулисно България под овчедушния поглед на
Коментари Харесай

Огромен скандал! Нов сив кардинал коли и беси в сянка, реди назначения в МВР

Нов сив кардинал ръководи подмолно България под овчедушния взор на „ премиера “ Николай Денков. Въпросната фигура се споделя Иван Модев, а формалната му служба е шеф на политическия кабинет на министър-председателя.

Въпросното лице е брат на зам.-министъра на туризма проф. Мариела Модева. Именно тя в този момент подписва заповедта за избор на „ Компания за интернационалните конгреси “ ЕООД в публичната поръчка за организирането на събития на Министерството на туризма, демонстрира информация в документите на търга.

Иван и Мариела Модеви са деца на Тодор Модев – дълготраен кмет на тогавашния Коларовски район в София по времето на комунизма, а след промените  - дългогодишен общински съветник от Българска социалистическа партия и районен началник на София (от 2005 до 2009 година по времето на тройната коалиция).

Според информация на БЛИЦ Модев кадрува в Министерство на вътрешните работи, като урежда свои доближени предприемачи със свои полицейски началници във вътрешното ведомство.

Оказва се, че вътрешният министър Калин Стоянов е чисто и просто маша в ръцете на обигралия се към този момент и забогатял за рекордните три месеца някогашен студентски функционер.

Във властта се носят митове за пипалата на Модев, които доближават освен Министерство на вътрешните работи, само че и разнообразни министерства.

Наскоро предстоят локални избори и е извънредно рисково чистката в Министерство на вътрешните работи да се окаже основна за техния излаз в една или друга посока.

Министерство на вътрешните работи е най-пряко обвързано с организацията по провеждането на изборите, а когато е обект на нечисти ползи, то елементарно може да се окаже с решаващо значение за една или друга партия. Това се видя най-ясно на изборите, в които Политическа партия стана първа политическа мощ.

От изтеклите наскоро записи персонално Кирил Петков призна, че цялата държавна машина е работила за тяхната партия. Сега страната е изправена пред сходна заплаха и е извънредно време способените органи да бъдат сезирани за безобразните дейности, които се разиграват в коридорите на Министерски съвет и ролята на Иван Модев.

Медията ни изпрати въпроси до Иван Модев и вътрешния министър Калин Стоянов за странните кадрови промени, които са осъществени във вътрешното ведомство и какво е персоналното присъединяване на първия от двамата в тях.

Тепърва предстоят извънредно забавни разкрития за Модев и компания, които БЛИЦ ще направи обществено притежание. Те сигурно ще доведат до изключителни разтърсвания по върховете на страната.

Инфо: blitz.bg

Тагове: Николай Денков МВР рокади чистки местни избори ПП запис Иван Модев
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР