П ържоли от крокодил и кенгуру хапна в Австралия естрадната

...
П ържоли от крокодил и кенгуру хапна в Австралия естрадната
Коментари Харесай

ЗВЕЗДНО ГУРМЕ: Мими Иванова захапа пържоли от крокодил и кенгуру! (СНИМКИ)

П ържоли от крокодил и кенгуру хапна в Австралия естрадната легенда Мими Иванова след концерта си в Сидни, разкри пред „ Телеграф “ самата тя.

„ Много са вкусни. Тази от крокодила е все едно пилешко, а кенгурското е като телешко полусурово. Пържолите от кенгуру са по-често срещани от телешките там “, показа певицата. Тя е била настанена в хотела, който се намира против зданието на кралица Виктория. „ Там има доста хубаво заведение, в което ходихме да пием кафе “, добави звездата.

Певицата и домакините й пробват локалните специалитети.

 Певицата и домакините й пробват локалните специалитети.

Личен списък

Акула

Мими Иванова и нейната компания кацнали в Сидни сутринта в 7,30 ч, само че можели да се настанят в хотела чак след обяд. За да не губят скъпо време, оставили куфарите на рецепцията и се отдали на разходка в центъра да прегледат забележителностите. „ Предварително бях резервирала да посетим кулата в централния им мол, която е доста висока, като телевизионна. С един асансьор доста дълго време пътувахме, като в небостъргач, с цел да забележим столицата на Австралия отвисоко и от всички страни. Даже най-горе можеше да се излезе на открито, само че би трябвало да облечеш специфични облекла и да те вържат с въже “, споделя Мими. След това посетила зоопарка и аквариума, отново с предварителна резервация, и останала повече от впечатлена.

Храни маймунка в зоопарка.

 Храни маймунка в зоопарка.

Личен списък

„ Видях забавни животни. Към змиите имам необикновен интерес, само че по това време нещо се бяха прибрали вътре. Единствено един сребрист и един тигров питон се демонстрираха. Кенгурата въобще не излязоха. Крокодилите видях – в едни кафези се качваш по стъпалата в аквариума и си право против него. Пингвини, коали – едната се беше събудила и си хапваше, другата дремеше на дървото, споделиха, че доста спят. Аквариумът ми беше доста забавен.

Слизаш в дълбините на океана и виждаш акулите в тяхната естествена среда. В Австралия са най-опасните плажове и съвсем всеки ден посочваха по малкия екран някой потърпевш сърфист, засякох един, на който стъпалото му беше откъснала акула. Затова има едно оградено малко пространство, където хората могат да се топнат безвредно в океана.

Видяхме екзотиката на Индийския океан – големи медузи, корали, морско конче, всякакви странни риби. Ако имах опция, бих отишла да пребивавам там – обичам да ми е топло, умерено. В момента там има доста азиатци, само че карат поршета. Имат си и китайски квартал с магазини и фризьорски салони. По улиците е доста умерено.

Българите там са по-малко, не е като в Америка, като че ли се пазят от повече хора, някак по-изчистена страна е. А и Сидни е оазис, не като Мелбърн, където постоянно има рискови климатични стихии, наводнения и бедствия. Пък и няма такова свирене по кръстовищата. Жената, която ме возеше, спря на светофара и 5 минути гледаше навигацията, никой зад нея не натисна клаксона.

Хората са си изработили този нрав на другарство “. В мола тя си харесала рокля за 4000 евро, само че нямали нейния номер и по тази причина се отказала да си я купи, защото трябвало след това да я преправя, а платът бил неповторим.

Певицата и домакините й пробват локалните специалитети.

 Певицата и домакините й пробват локалните специалитети.

Личен списък

Козлета

Поводът за пътуването на Мими Иванова до Австралия е концерт пред сънародниците ни там. Ето по какъв начин е минал: „ Оказа се работен ден, само че се събраха доста хора. Някои бяха пропътували голямо разстояние, с цел да дойдат, все едно от Варна до София и незабавно трябваше да се прибират, че на другия ден отново на работа.

В Сидни са минимум българите, повече са в Бризбейн, в Пърт. Каниха ме и на други места, само че нямах опция в този момент. Покрай такива концерти българите в чужбина стартират да се сплотяват, да се усещат като българи, да си вършат български празненства, да почитат езика и националността си. Още като започнах да пея и видях сълзите в очите на хората и аз също захлипах. Поначало се притеснявах по какъв начин ще мине. А една жена сподели, че не е вярвала, че може да изпита възприятието носталгия.

Беше удивително и прочувствено. Не ме оставиха за секунда след концерта – разпитваха ме за България, разказваха ми своите ориси, обаждаха се на роднините по телефона, дори пях за рождения ден на една майка. Само в чужбина български реализатор може да се почувства по този начин. Т

ам имам възприятието, че са по българи, в сравнение с у нас. А огромната изненада бяха дечица, които бяха подготвили „ Вълкът и седемте козлета “. Щях да падна. Една майка направила през нощта диадеми с ушенца за всичките 15 козлета и вика: „ Не съумях да им сложа и носленца “. Толкова благо!

Тези деца бяха толкоз горди. Някои от тях не знаят добре български, тъй като са родени там, само че се постарали да научат целия текст на Жива Кюлджиева. Озвучителят, който е кавалджия, пък беше Вълкът, защото моя го нямаше. Тези хора са на границата да не помнят българското, тъй като не си идват постоянно, на 2-3 година в случай че съумеят, множеството са откъснати.

Много дълго се разделяхме, плакахме, прегръщахме се. И на другия ден си обещахме да се забележим пред операта в Сидни. На тротоара доста хубави заведения са създали, да седнеш на теферич и да гледаш залеза, до момента в който си пиеш питието, виждат се круизните кораби, мостът, монументалните сгради като в Ню Йорк, Чикаго и Дубай “.

Пред операта в Сидни с българската група.

 Пред операта в Сидни с българската група.

Личен списък

Пинк

Точно на тази среща певицата се засякла с именития шоумен Влади Априлов, който таман дошъл в Австралия с Любо Нейков за сценичен театър в същата зала.

Случайна, само че приятна среща с Влади Априлов.

 Случайна, само че приятна среща с Влади Априлов.

Личен списък

„ Тогава най-сетне си разреших да пия една бира, че си пазех гласа за концерта. И като почна една заря, цели 20 минути. Казаха, че не се случвало постоянно и по тази причина се майтапиха, като си честитяха Нова година. Там наоколо видях ботаническа градина.

Мислех, че е с билет, то се оказа градският парк, който стига чак до океана. Хората спортуват по алеите, други си седят на тревичката, почиват си, въздухът е прелестен. Един джазмен, който не можа да пристигна на концерта, че беше на работа, ме заведе там. Много забавни дървета имаше.

От някои от тях чувах звуци като от пилета, но по-особени. Викат – това са папагали. След това с кола тръгнахме да забележим и другите плажове. В един от тях има зона със заведения, в които се влиза единствено с предварителна резервация.

Наскоро даже Пинк не са я пуснали там поради това, че не си е направила. Принципът работи при тях – няма значение дали си президент, звезда или елементарен клиент. Организаторката на концерта пък ми сподели по какъв начин пред нейната къща снимала в разнообразни дни стадо делфини и стадо китове “, споделя Мими. Докато била в Австралия, веднъж не се прокашляла, а единствено щом кацнала в София, незабавно вирус я тръшнал.

Снимка за спомен след концерта.

 Снимка за спомен след концерта.

Личен списък

На прайд в Бали

Преди да кацне в Сидни, Мими Иванова и нейните другари са изкарали 7-дневна отмора на остров Бали.

Сред хубостите на Бали.

 Сред хубостите на Бали.

Личен списък

Ето и нейния роман за екзотичното преживяване: “Индонезия ми наподобява на Занзибар, само че е много по-цивилизована – отново са небогати, само че са щастливи, никой не желае да получи твоето, общителни, усмихнати, услужливи, работливи. Най-много ме изуми това, че не пият алкохол късно и мотив и може би по тази причина са толкоз спокойни, нищо не ги напряга, няма да видиш някой да крещи. Има и такива, които карат хубави коли, само че множеството са мотоциклети, даже таксита има такива. И аз се возих на подобен мотор – прелестно, вятърът те навява, атракция си е.

Возят я на мотор в Индонезия.

 Возят я на мотор в Индонезия.

Личен списък

Много млади девойки също се придвижват по този начин в големия трафик. Те са красиви, сексапилни, само че никой не ги закача. Ако бяха в България, щеше да има дюдюкане, подвикване… Това образование ми хареса. Може гол да тръгнеш, няма кой да те разисква.

Попаднахме и на прайда за другата полова ориентировка. Абсолютна приемливост, никой не се занимава с тях. Докато си пиехме питиетата на терасата в хотела, внезапно слушам страхотна ария на „ Куин “. Гледам рейс без прозорци, единствено със седалки, трансфорат в бар, вътре шарени хора преглеждат курорта и се забавляват.

Някои от плажовете са доста красиви като природа, само че са скали в морето и хората не се къпят. Обаче отидохме на различен плаж, ужасно топла вода, като чай, и както бях нагласена с рокля, по този начин се топнах до кръста. После ми предложиха масаж, до момента в който си пия млякото от кокосов орех, като че ли се целуваш с природата. Заведоха ни и в техния народен парк с толкоз зеленина и големи скулптури на Буда и други техни божества.

На разходка в градския парк.

 На разходка в градския парк.

Личен списък

Пих камбуча, което е като алое вера, видях и цветето, от което се създава – наподобява на по-голям жасмин. Интересни растения има. В хотела беше чисто, само че не видях дами да обслужват, единствено млади момчета, може би е от религията. Арабската кухня е много пикантна, постоянно ядях чорба, само че пробвах и неща, които не са ми по усета. Всичко е с джинджифил. На едно място отидохме да ядем свинско, тъй като на никое място другаде няма “.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР