П апа Франциск, който до сряда е на официално посещение

...
П апа Франциск, който до сряда е на официално посещение
Коментари Харесай

Папа Франциск призова за братство, прехвърлящо границите

П апа Франциск, който до сряда е на публично посещаване в дребна Словакия - страна с 5,4 милиона поданици, насочи апел за "братство ", прехвърлящо границите в Европа, съобщи Франс прес.

"Братство е това, от което имаме потребност, с цел да развием една все по-необходима интеграция ", съобщи Франциск пред политически и цивилен водачи от страната, където дойде през вчерашния ден, откакто се отби в Будапеща.

Тази потребност към този момент е незабавна сега, когато "след дълги месеци пандемия се обрисува, съпроводен с доста компликации, един толкоз предстоящ нов напредък в стопанската система, улеснен от проекти за възобновяване, (разработени) от Европейския съюз ", посочи той.
 Папа Франциск
В началото на годината Словакия записва най-високите в света равнища на заразяване и смъртност от COVID-19; от началото на пандемията там са умряли над 12 000 заболели.

Франциск заключи историята на страната, като я назова "послание за мир ", отбелязвайки особено "безконфликтното " основаване на Чешката република и на Словашката република преди 28 години.

"Тази страна би трябвало да препотвърди своето обръщение за интеграция и мир, а Европа да прояви взаимност, която, прехвърляйки границите, да може да я върне в центъра на историята ", сподели папата.
 Папа Франциск
През 2020 година аржентинският понтифик разгласява енциклика, наречена "Fratelli tutti " ( "Братя всички "), в която изрази пожелания за свят с повече взаимност с най-слабите, скъсал с "неолибералната доктрина ".

Днес той повтори, че в един тотално взаимосвързан свят "никой не може да се изолира като субект, като нация " - прекомерно значим урок от пандемията.

Според папата, който мечтае за по-справедлив свят след пандемията, "никой не трябва да бъде стигматизиран или дискриминиран ", а пътят към бъдещето би трябвало да мине през "сериозна битка с корупцията " и за право на работа.

След протестна вълна, подбудена от убийството на публицист през 2018 година, в края на 2020 година Словакия предприе ограничения против корупцията в правосъдната система, оповестени за приоритет на десноцентристкото държавно управление. От пролетта страната има нов кабинет - с това завърши политическа рецесия, причина за която бе решението на някогашния министър председател да купи съветски ваксини Спутник V.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник: По тематиката.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Важно известие! Всички, имунизирани с Pfizer и Moderna, да се явят до най-близката 5G клетка, за приемане на ъпдейт за новите версии на вируса. Ваксинираните… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниСузи Годсън дава препоръки по тематиките за секса и връзките. Ето какво отговори тя на читателката сиНие ясно сме си определили по какъв начин работим, имаме ясно написани периоди, безапелационна бе тя " Никога не е било по-лесно да се ваксинираш ", съобщи немската канцлерка Ангела Меркел " Констатирахме ужасяващо полицейско принуждение, прикривано със съучастничество на длъжностни лица и магистрати ", изясни ръководителят на Временната комисия за полицейско принуждение Николай ХаджигеновТова сочат данни от експресно изследване на Института за обществени и синдикални проучвания /ИССИ/ на КНСБМомичето е високо на растеж, с кестенява права и дълга косаНяма спад на офанзивите макар отводите на някои хакерски групиГлавният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев е предложил да има наложителна имунизация на работещите в избрани сфериВижте какви са преобладаващите отзиви на U-Репортерите съгласно резултатите от последното допитване, отдадено на достъпа до образованиеКогато кравите си приказват за неща, които ги вършат щастливи, мученето им е по-звучноЕто няколко признака, които подсказват за товаНидерландски академик откри остарял запис на мускусна патица, която споделя фразата " прокълнат простак ", научена, до момента в който живяла с хора в австралийски зоопарк„ Цирк дьо Рачкей “ и „ Лудата стая “ провокираха същински фурорАмериканската певица Бритни Спиърс разгласи публично годежа си със Сам Асгари Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР