Ози Озбърн, една от най-вдъхновяващите фигури в историята на рок

...
Ози Озбърн, една от най-вдъхновяващите фигури в историята на рок
Коментари Харесай

Ози Озбърн съобщи, че страда от Паркинсон

Ози Озбърн, една от най-вдъхновяващите фигури в историята на рок музиката, удостовери, че страда от Паркинсон.

Пред американското утринно шоу Good Morning America той сподели през днешния ден, че има " лека форма " на това заболяване, която била открита предишния февруари след тежко рухване. " Много съм слаб в пазенето на секрети. Не мога повече да се разхождам по този начин, тъй като ми се изчерпват оправданията ", съобщи той.

Озбърн добави, че взима медикаменти за Паркинсон и за болки в нервната система. " Не е смъртна присъда, само че визира избрани нерви в тялото. Може да има поредност от положителни дни и внезапно - в действителност неприятен ден ", сподели и брачната половинка му Шарън.

" В новогодишната нощ имах концерт и след това паднах доста неприятно ", описа Ози. " Трябваше да ми оперират врата, което усука всичките ми нерви. Беше ужасяващо мъчно да всички ни. " Той изясни, че не знае дали признаците на оглушаване, които е получил, са от рухването или от Паркинсон.

Дъщеря му Кели показа, че " най-трудното е да видиш по какъв начин обичан човек страда ". Тя и брат ѝ Джак, който от 2012 година е с диагноза множествена склероза, първи забелязали, че нещо не е наред с татко им.

Фотогалерия: Ози Озбърн на 70 >

Паркинсон поразява почти един на 500 души и е забележим с помощта на несъзнателно трептене, забавени придвижвания и сковани мускули. Но страдащият от това заболяване може да изпадне също в тежка меланхолия, дълбока тревога, проблеми с баларсирането, съня и паметта, както и понижаване на способността да усеща аромати.

Не е ясно какво тъкмо го предизвиква, само че се знае, че е обвързвано със загуба на кафези в централния мозък. Вероятните аргументи са характерните комбинации от генетична предпоставеност и метод на живот.

Няма лекуване, само че има лечения за облекчение на признаците до степен човек да изживее релативно обикновено дните си. Шарън показа, че считат, че са изчерпали опциите на медицината в Съединени американски щати и през април имат консултация със експерт в Шейцария за оптимално стимулиране на имунната му система.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР