ой е най-издирваният човек в Германия. Бил е високопоставен мениджър

...
ой е най-издирваният човек в Германия. Бил е високопоставен мениджър
Коментари Харесай

Обвиненият в шпионаж Орлин Русев работил с най-издирвания престъпник в Германия

ой е най-издирваният човек в Германия. Бил е почитан управител в компанията за безконтактни заплащания Wirecard, която се срина през 2020 година А Ян Марсалек се оказа в центъра на скица, посредством която бяха откраднати близо 2 милиарда $. Тогава Марсалек подхваща бягство с частен аероплан, който каца в Минск. Смята се, че оттова е отведен от съветското външно разузнаване в Москва.

Комуникацията сред Марсалек и Русев стартира през 2015 година, когато двамата разменят редица имейли. Заподозреният за шпионаж в интерес на Русия е дал на Марсалек съоръжение, което може да пресмята местоположението и връзките на телефонните клиенти. В схемата е взел участие и съветски жител.

Според отчет на Dossier Center българинът му е обезпечил телeфон, който е имал специфична отбрана от следене и е употребявал информационния протокол SS7.

Заради тази връзка немските издания припомниха заглавия в съветски вестник от преди две години, които гласят: “Не виждаме края, а началото на една голяма шпионска история “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР