оворителят на Държавния департамент на САЩ Нед Прайс ще се

...
оворителят на Държавния департамент на САЩ Нед Прайс ще се
Коментари Харесай

Нед Прайс напуска поста си през март

оворителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Нед Прайс ще се отдръпна от поста си на 17 март, заяви NBC. По-късно информацията беше доказана от държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен в негово изказване, оповестено на уеб страницата на министерството.
Антъни Блинкен, държавен секретар
Според NBC Нед Прайс ще работи на политическа позиция под директното управление на Антъни Блинкен. " Започнах като държавен чиновник и анализатор в Централно разузнавателно управление на САЩ и се озовах на тази работа заради поредност от случайности ", съобщи Прайс.

Ведант Пател, който в този момент е основен заместител на Нед Прайс, ще поеме поста представител на Държавния департамент. Неговият непрекъснат правоприемник към момента не е назначен.

Нед Прайс пое поста на представител на Държавния департамент през януари 2021 година По време на своя мандат той е дал повече от 200 брифинга за пресата, се споделя в изказването на Антъни Блинкен. Преди това господин Прайс е работил за Централно разузнавателно управление на САЩ и за Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати./БГНЕС

Вашингтон / САЩ
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР