Овладяване на службите – това посочи като голяма цел на

...
Овладяване на службите – това посочи като голяма цел на
Коментари Харесай

Освободеният зам.-шеф на ДАНС Недялко Недялков: Предстоят още кадрови промени

Овладяване на службите – това уточни като огромна цел на освобождението си досегашният зам.-председател на ДАНС Недялко Недялков. Той предвижда още кадрови промени в службата за национална сигурност, без да показва в какъв аспект чака да са те, съобщи

Недялков загатна, че е станал жертва на решението си да отнеме достъпа до класифицирана информация на вътрешния министър Бойко Рашков. Вътрешният министър отхвърли коментар.

За освобождението си Недялков изясни, че е схванал от свои сътрудници в понеделник преди обяд. Официално той не е бил известен за решението на Министерския съвет. В претекстовете за освобождението му пишело: " редовно несправяне със служебните отговорности и уронване престижа на организацията ".

„ Едва ли не, аз не мога да си правя работата. На тази позиция съм от съвсем 8 години, неведнъж съм награждаван, като тази година имам най-малко две награди за добре свършена работа, което фактически е доста необичайно като метод от една страна. Последно, когато приказвах с ръководителя на Агенцията – някогашния ръководител Димитър Георгиев, той ми сподели, че още по времето на предходния длъжностен кабинет на президента Радев е имало напън към него да бъда освободен от тази длъжност”, разяснява той.

Недялков уточни кои са най-вероятните съгласно него аргументи за освобождението му. „ Това може би го приписвам на резултатите, които реализира Агенцията в това, че имаме сполучливи реализации против редица олигарси, както добре знаете, развитата шпионска мрежа, а може би и персонален претекст от това, че подписът в отнемането на достъпа до класифицирана информация на Бойко Рашков е мой”, сподели още той.

Недялков описа и за първата си среща със служебния министър председател Стефан Янев, на която е участвал и Бойко Рашков. „ Тогава главните въпроси, които бяха задавани към мен бяха за детайлна информация, която би трябвало да подготвим и докладваме за шпионския случай. Впоследствие господин Рашков се обърна към мен и попита за какво не лишава достъпа до класифицирана информация на основния прокурор, на което аз му отговорих, че той има по право и това няма по какъв начин да се случи, само че някакси отговорът ми беше признат като надали не опрощение от моя страна”, разяснява досегашният зам.-председател на ДАНС.

Според Недялков освобождението му е част от по-голяма цел. „ Целта на тези рокади е преодоляване на службата посредством назначение на хора, които даже и откакто, в случай че се образува ново държавно управление след изборите, те няма да могат да бъдат заменени, защото решението или крайният документ за промяна на ръководителя на Агенцията е вследствие на декрет. Това значи, че този ръководител без единодушието на президента няма да бъде заменен. Друго пояснение не мога да намеря. Не вземам участие в политически партии, последните ми 18 години са единствено в службата, минал съм през всички равнища на йерархията”, сподели той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР