Овладяно е положението с пожарите на територията на Бургаска област,

...
Овладяно е положението с пожарите на територията на Бургаска област,
Коментари Харесай

Овладени са пожарите на територията на Бургаска област,

Овладяно е ситуацията с пожарите на територията на Бургаска област, оповестиха от пресцентъра на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

След 22:30 часа нощес вследствие на високите температури и мощния вятър навсякъде е почнало приближаване на жици от електропроводите и излизането на искри, които са предизвикали разнообразни огнища на пожари. Процесът стартирал от Карнобатска община, като е имало сигнали от селата Венец, Добриново, Грозден, Церковски, Съединение, Завет и Бероново като на място са били ориентирани екипи от РСПБЗН-Карнобат – 3 коли, Бургас – 1 кола, Айтос – 2 коли и Средец – 1 кола. Процесът е траял през Айтоска община и е завършил в кварталите „ Черно море “ и „ Рудник “. За локализиране на огнената буря в двата бургаски квартала е включен целият свободен състав на Първа и Втора противопожарни служби – Бургас /общо 11 противопожарни коли и три леки автомобила/, 2 екипа с противопожарни коли от Поморие, чиновници от Община Бургас с две водоноски и голям брой доброволци.

Огънят е засегнал близо 1000 дка. от територията към Изворище и почти същата повърхност към квартали „ Черно море “ и „ Рудник “. Към момента огнищата са локализирани, като няма разгръщане или заплаха от ново запалване.

Нанесени са материални вреди главно в ниска растителност и шубраци, дървени бараки и една – две необитаеми къщи на територията на Изворище. Два противопожарни екипа от Бургас са командировани за гасене на пожари в хасковска област – Любимец и с. Тополово.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР