Овладян е пожарът в ТЕЦ Марица изток 2“, при който

...
Овладян е пожарът в ТЕЦ Марица изток 2“, при който
Коментари Харесай

Овладяха пожара в ТЕЦ Марица изток 2“, щетите са за стотици хиляди лева

Овладян е пожарът в „ Топлоелектрическа централа Марица изток 2 “, при който изгоря високият комин на сероочистващата апаратура на 8-и блок. Няма потърпевши хора, само че вредите са за стотици хиляди лв.. Инцидентът няма да се отрази на сигурността на енергийната система, увери министър Теменужка Петкова. Не е регистрирано превишение на нормите за качеството на въздуха, споделиха от екоинспекцията в Стара Загора.


Огънят е зародил по време на планов ремонт на 135-метровия комин, който се е срутил отчасти. По време на случая на сероочистващата апаратура са работили 15 души, които незабавно са били евакуирани. 8 екипа на пожарната са се присъединили в гасенето на пламъците.
Гл. комисар Николай Николов - шеф Групово дело " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ": Технологията е такава, че нещата се развиват незабавно. Материалът, от който е построен този комин е смоли, формоалдехидни смоли, които при нагряване към момента не горене, отделят газове - извънредно рискови.
От Регионалната здравна ревизия оповестиха, че няма обгазени хора.
Д-р Елена Канева - зам. шеф на РЗИ-Стара Загора: Хората са били евакуирани в точния момент от цеха върху, който е паднал комина с настъпилия пожар и данни за потърпевши и обгазени хора няма.  Пожарът в Топлоелектрическа централа „ Марица-Изток “ 2 е стеснен, няма заплаха за хората Пожарът в Топлоелектрическа централа „ Марица-Изток “ 2 е стеснен, няма заплаха за хората
Продължават дейностите на 80 пожарникари по ликвидирането на пожара в комин на сереочистващата апаратура, на територията на седми блок в Топлоелектрическа централа „ Марица...

Предстои оглед и оценка на вредите, сподели министърът на енергетиката. Уведомена е компанията, в която е застрахована „ Топлоелектрическа централа Марица изток 2 “.

Теменужка Петкова - министър на енергетиката: Можете да бъдете сигурни, че никой няма да остави „ Топлоелектрическа централа Марица изток 2 “ да не бъде наведен в сходство с условията по които би трябвало да работи, тъй че това не би се отразило на отразило на енергийната сигурност на страната и на производството на електрическа сила. Всички останали блокове на централата работят безусловно обикновено.
Все още не е ясно каква е повода за възникването на пожара.
Дичо Атанасов - областен прокурор на Стара Загора: В момента е формирано досъдебно произвеждане против незнаен причинител, няма по какъв начин да бъде друго на този стадий.
От Регионалната екоинспекция споделиха, че няма замърсяване на въздуха в района и не престават да наблюдават за качеството му.
 Гори коминът на сероочистката в Топлоелектрическа централа Гори коминът на сероочистката в Топлоелектрическа централа "Марица Изток 2 "
Пожар в Топлоелектрическа централа „ Марица Изток 2 ". При случая няма потърпевши и починали служащи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР