Овладян е пожарът в гората край село Стара Кресна. Това

...
Овладян е пожарът в гората край село Стара Кресна. Това
Коментари Харесай

Пожарът край Стара Кресна засегна площ от 850 декара

Овладян е пожарът в гората край село Стара Кресна. Това заяви за радио „ Фокус " Пирин инж. Дамян Дамянов, шеф на Югозападно държавно дружество. Към момента има единични огнища в периметъра, които се погасяват. До края на деня, а и през нощ в региона ще останат екипи на предприятието и Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията " - Благоевград, които ще наблюдават за ситуацията в региона.

„ 130 чиновници от 20 териториални поделения на Югозападното държавно дружество вземат участие в потушаването на огъня в Пирин. Рано тази заран гасенето на пожара продължи. Мобилизирани са общо над 250 души: пожарникари, военни, чиновници на РДГ - Благоевград и националните паркове „ Пирин " и „ Рила ". На място са 12 профилирани противопожарни автомобила на ЮЗДП и 6 - на работа „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ", сподели още инж. Дамянов.

Нанесените вреди от пожара са доста съществени, акцентира той.

„ Пожарът е на повърхност от 850 декара, от които към 600 - 700 декара е петдесетгодишна борова гора ", сподели още инж. Дамян Дамянов.

Той не изключва вероятността повода за пожара още веднъж да е човешка немарливост, защото огънят е зародил наоколо до черен път.

Залесяването на засегнатия сектор ще коства към 600 хиляди лв..

По данни на Югозападно държавно дружество, 77 пожара са регистрирани на територията на ЮЗДП от началото на годината досега. Засегнати са към 4 000 декара горски площи.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР