Овладян е пожарът в гората край село Стара Кресна. Има

...
Овладян е пожарът в гората край село Стара Кресна. Има
Коментари Харесай

Пожарът в Стара Кресна е овладян

Овладян е пожарът в гората край село Стара Кресна. Има единични огнища в периметъра, които сега се погасяват, заяви шефът на Югозападното държавно дружество инж. Дамян Дамянов, който е на мястото на случая, написа ДАРИК.

130 чиновници от двадесет териториални поделения на Югозападното държавно дружество вземат участие в потушаването на огнената буря в Пирин. Рано тази заран гасенето на пожара продължи. Мобилизирани са общо над 250 души – пожарникари, военни, чиновници на РДГ Благоевград и националните паркове „ Пирин ” и „ Рила ”. На място са 12 профилирани противопожарни автомобила.

„ Щетите са доста съществени. Пожарът е на повърхност от 850 декара, от които към 600-700 декара е петдесетгодишна борова гора ”, разяснява шефът на ЮЗДП инж. Дамян Дамянов. Той не изключва вероятността повода за пожара още веднъж да е човешка немарливост, защото огънят е зародил наоколо до черен път.

77 пожара са регистрирани на територията на ЮЗДП от началото на годината досега. Засегнати са към 4000 декара горски площи. Югозападното държавно дружество се обръща с следващ апел за нараснало внимание при боравене с огън и екологична просвета. Глоба до 500 лева грози всеки, който възпламени огън на разстояние по-малко от 100 метра от границите на горските територии. Същата глоба се постанова и за палене на огън отвън избраните зони от държавните горски и ловни стопанства.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР