Овладяхме критичните огнища на пожара в Кресненското дефиле, продължаваме да

...
Овладяхме критичните огнища на пожара в Кресненското дефиле, продължаваме да
Коментари Харесай

3 хеликоптера гасят пожара в Кресненското дефиле, критичните огнища са овладени

" Овладяхме сериозните огнища на пожара в Кресненското дефиле, продължаваме да работим по периметъра ". Това заяви пред радио „ Фокус " инж. Дамян Дамянов, шеф на Югозападно държавно дружество.

„ Продължаваме да работим на терен с тежки машини, само че все още обстановката е много по-добра от тази, която беше сутринта ", сподели още инж. Дамянов. Той добави, че за момента прогнозите за изцяло локализиране на пожара са много положителни, само че не се ангажира с точни периоди дали това ще се случи в границите на днешния ден.

Междувременно, с цел да бъде овладян пожара и да не се разгръща до основния път Е-79 през днешния ден в битката са стихията към този момент вземат участие три хеликоптера на военните, а не два, както беше в предходните дни. Десетки резервоари с вода са подредени по билото на дефилето и три хеликоптера ще гасят от въздух ще гасят огнището над Е-79.

„ Там тече една доста трудоемка интервенция. Около 200 индивида имат за задача да изградят по продължението на ръба на хълма, към 500 метра денивелация, няколко резервоарни системи, които да ни разрешат да караме вода, с цел да сме спокойни и да спрем разпространяването на огъня ", изясни още сутринта основен комисар Николай Николов от Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР