Овладяха пожара над Карлово ръчно заради недостъпната местностПожарът над Карлово

...
Овладяха пожара над Карлово ръчно заради недостъпната местностПожарът над Карлово
Коментари Харесай

Овладяха пожара над Карлово ръчно заради недостъпната местност

Овладяха пожара над Карлово ръчно поради недостъпната околност
Пожарът над Карлово е загасен, само че не престават да горят борови иглички. Около 100 души са на сложния терен и гасят огъня на процедура само с тупалки. Копаят се просеки, с цел да се спре вероятно разгръщане. Това сподели ръководителят на Кризисния щаб заместник-кметът на Карлово Антон Минев, съобщи кореспондентът на БГНЕС в района.

Към мястото на пожара потеглиха и 38 военни от 61-ва механизирана Стрямска бригада. С тях още десетина военни поеха нагоре, с цел да се включат в гасенето. Те носят и вода и храна на огнеборците. В гасенето на горския пожар се включиха от нощес пожарникари от Карлово, през днешния ден и от Пловдив, както и 20-ина доброволци от града. Подобен пожар на прилежащ рид е имало преди 20 години. Тогава повода е била човешка немарливост, само че в този момент е още рано да се каже, още повече, че теренът е недосегаем. До там не доближават нито коли, нито профилирани машини. Така че всички, които се борят с огъня не разчитат на вода, нито на пяна. Гасят огъня с голи ръце.
 Към мястото на пожара потеглиха и 38 военни от 61-ва механизирана Стрямска бригада. Към мястото на пожара потеглиха и 38 военни от 61-ва механизирана Стрямска бригада. / БГНЕС
Днес в Пловдив е погребението на пожарникаря, умрял преди дни в злополука край Куклен. Директорът на ПБЗН основен комисар Николай Николов е в Пловдив, като е допустимо да пристигна по-късно и в Карлово.

БГНЕС напомня, че над 80 декара борова гора са изгорели при пожара в Карлово, който стартира нощес към 20 ч. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР