Овесените ядки най-често се използват за облекчаване на симптомите на

...
Овесените ядки най-често се използват за облекчаване на симптомите на
Коментари Харесай

Балсам за сърцето, черния дроб и стомаха: Правете си чай от тези ядки!

Овесените ядки най-често се употребяват за облекчение на признаците на простуда, грип и инфекции. Особено са подобаващи за хора, които страдат от нараснал холестерол, високо кръвно налягане и нараснали триглицериди. За да се възползвате оптимално от потребните им свойства, пригответе си чай от овесени ядки!

Овесените ядки постоянно са били употребявани в обичайна медицина при бодърствуване, психическо безсилие, физическа отмалялост. Баните с овесени ядки оказват помощ при ревматизъм, подагра, ишиас и някои кожни болести. Сламата от овес се употребява като антидиабетно, диуретично и антисептично средство.

Полезният чай от овесени ядки е подобаващ за подсилване на сърцето и кръвоносните съдове, както и като профилактика на инсулт и инфаркт, стомашни и чернодробни болести.

Овесените ядки са богати на мощни фитостероли, субстанции, които почистват кръвоносните съдове и тялото от отрови и имат доста позитивен резултат върху нервната система.

Чаят от овес също се е потвърдил като положително решение след химиотерапия, а лечебните му свойства оказват помощ на организма да се възвърне. Ако сте фенове на овесените ядки, можете да ги похапвате и с пресни плодове.

Овесени ядки с ябълка и орехи

Необходими съставки:

30 г овесени ядки 100 мл вода 1/2 ябълка 1 с. л. мед

Начин на подготвяне:

Изплакнете овесените ядки в цедилка, след което ги сложете в дребна тенджера.

Залейте ги с вода, едвам ги покрие и варете пет минути или до момента в който водата се изпари.

След това, прибавете настъргана ябълка и една лъжица мед.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР