Овесът е универсално и богато на хранителни вещества зърно, което

...
Овесът е универсално и богато на хранителни вещества зърно, което
Коментари Харесай

5 здравословни начина да консумираме овесени ядки


Овесът е универсално и богато на хранителни субстанции зърно, което е придобило голяма известност поради своите изгоди за здравето. Пълни с фибри, витамини и минерали, овесените ядки благоприятстват храносмилателните процеси и изчистването на стомашно-чревния тракт, усъвършенстват здравето на сърцето, стабилизират равнищата на кръвната захар, понижават холестерола и са наш съдружник в отслабването.

Класическата купа с овесени ядки е доста обичан избор за закуска, само че с изключение на нея има доста изобретателни и здравословни способи да включите овесените ядки в диетата си. Ето пет вкусни и питателни метода да се насладите на овесени ядки:

На омлет

Един ексцентричен метод да консумирате овес е, като ги забъркате на омлет. Това е супер здравословна закуска, която обезпечава протеин, потребни мазнини и фибри - всичко, от което се нуждаем заран. Това я прави подобаваща и за диабетици.

Вкусът не се разграничава от елементарния омлет, което го прави по-лесен за въвеждане в нашата диета. Просто би трябвало да си смелите овесените ядки на брашно и да ги забъркате с яйце и малко мляко по избор. Можете да добавите към него домати, лук, чушки, спанак, с цел да го извършите по-богат и апетитен.



Овесено смути

Осигурете на утринното си смути още потребни хранителни субстанции, като добавите овесени ядки. Можете да ги смесите в обичаното смути за по-плътна консистенция и спомагателна доза фибри. Комбинирайте овесени ядки с плодове като банани, горски плодове и малко кисело мляко за вкусна и засищаща напитка. Така ще останете сити през цялата заран. Овесените смутита са отличен метод да включите овесените ядки в диетата си, в случай че не сте почитател на обичайна овесена каша.

Домашно мюсли

Изхвърлете купената от магазина гранола, постоянно цялостна с добавени захари и нездравословни мазнини, и направете своя лична вкъщи, като употребявате овесени ядки за основа. Смесете овесени ядки с многообразие от ядки, семена, сушени плодове и малко мед или кленов сироп. Разпределете сместа върху тава и печете до златиста коричка. Домашно приготвената гранола може да се употребява като лека закуска независимо или с кисело мляко, смути или даже като топинг за десерти. Изборът на съставките ви разрешава да създадете по-здравословна и персонализирана версия на тази хрупкава приятност.



Овесено брашно за самун и десерти

За хората, които имат нетърпимост към глутен или тези, които търсят питателна опция на обичайните брашна, овесеното брашно е отличен вид. Можете елементарно да си приготвите овесено брашно вкъщи, като смелите овесени ядки в блендер или кухненски робот, до момента в който доближи фина консистенция, сходна на брашно. Овесеното брашно може да се употребява в разнообразни предписания за печене, като палачинки, мъфини и бисквити и самун.



Овесени палачинки

Овесените палачинки от ден на ден набират известност като здравословна опция на класическите палачинки. Рецептата е елементарна и изисква единствено да добавите овесените ядки към нормалната примес за палачинки и да го разбъркате. Това няма да попречи на палачинките да станат пухкави, само че ще ги направи по-здравословни и по-засищащи, поддържайки енергийните ви равнища високи за доста по-дълго време, без да въздейства на кръвната захар.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР