ОвенСемейството Егото на Овена е толкова грамадно, че се разпростира

...
ОвенСемейството Егото на Овена е толкова грамадно, че се разпростира
Коментари Харесай

Коя зодия на кого е душманин?

Овен
Семейството
Егото на Овена е толкоз грамадно, че се разгръща като балон и над роднините му. С други думи той третира фамилията си като част от себе си и надлежно се грижи самоотвержено за деца, внуци и половинки – стига последните да се окажат годни за това по този начин комплицирано партньорство. В фамилията си Овенът е като военачалник пред своята дребна войска. Не търпи непокорство и изисква незабавни реакции. Всяко подозрение в правилността на решенията му се пояснява като изменничество. Ето по какъв начин най-близките на Овена се оказват и негови съществени жертви.

Телец
Опонентите
Телецът е либерален знак – в един свят, в който той и само той е демосът. Принципно не обича да му се опълчват или да му се вършат забележки. Всеки упрек приема като вражеско копие, което вечно остава да трепти забито в имагинерната му гръд. Телецът несъмнено не си дава сметка, че въображаемото му сърце към този момент наподобява на игленик от толкоз доста съхранени обиди. Най-опасно е да се опонира на Телец, когато е в скверно въодушевление. Видите ли, че е навел напред рогата, снишете се! Това е рисков миг да му се опонира.

Близнаци
Радиото

Не им споделяйте съкровени секрети. Ако ви се желае да разтоварите душата си, Близнакът е най-неподходящият човек за това – първо, тъй като ще чуе едвам една осма от казаното и мигновено ще си направи неправилни заключения. Второ, тъй като няма мощ на Земята, която да го спре да не се раздрънка за проблемите ви. Дори и Близнаците не съумяват 24 часа седем дни в седмицата да измислят нови случки и тематики за диалог и непрекъснато страдат от липса на свежи сюжети. В дома на Близнака най-зле е радиото. Клетото – то се усеща по този начин ненужно!

Рак
Любимият
Ракът е човек отмъстителен и злопаметен. Проблемът е, че го осъзнаваме едвам откакто съдбовно сме се сближили с него. Той няма жило като Скорпиона, нито рога като Телеца и Овена. Има други оръжия – отровно слово и оловен взор. Тези две богатства Ракът ръси обилно най-вече върху най-близките си. Защото единствено те могат да го разочароват задоволително. Най-тежко го отнася сътрудникът в любовта и живота. Той би трябвало да е безрезервен, неразделно влюбен, съвършен и прелъстителен, а в свободното си (от Рака) време да чете мислите и да извършва желанията (на Рака).

Лъв
Обожателите
Лъвът стъпва на занимателен каданс, гривата му се полюшва красиво, по стегнатото му тяло играят мускули. Пред него в тълпата се отваря шпалир. Зад гърба му този шпалир се затваря от проснатите тела на припаднали обожатели. Много постоянно, когато човек е убеден в личните си качесва, тази убеденост се придвижва и на близките. На този принцип работи рисковият сексапил на Лъва, от който най-тежко си патят почитателите му. Лъвът би трябвало да има поради една остаряла мъдрост, че колкото повече мислиш за себе си, толкоз по-малко те обичат хората.

Дева
Простаците
Едно от нещата, с които Девата води война, е простащината. Натрапете й нахален грубиянин, купете си кафенце и поседнете добродушно да гледате сеир. Всяка имитация от разговора сред простака и ехидната Дева е бисер! През множеството време клетникът изобщо не схваща, че с него тече магистрална подигравка. Но Девата не може да си разреши да остане неразбрана: то е все едно да се помири, че животът по принцип изобилства от недостойни и неспретнати хора. Затова в последна сметка забива ножа право в сърцето на селяка и го завърта с грациозен финт.

Везни
Подчинените
Общоизвестно е, че Везните са благи естети, заети да лавират с истината, единствено и единствено мир да има. Хората, които имат алъш-вериш с Везни, са наясно че слуховете за тяхната богатства природа са мощно пресилени. Началникът, роден под този знак, се озлобява циклично и постоянно по аргументи, независещи от подчинените. Изпадне ли в бяс, обрасва в косми и зъби, като вампир на пълнолуние. Зъл, неправдив и тираничен, шефът Везна не мирясва, до момента в който не разплаче някого. Едва по-късно идва на себе си и става познатото на всички слънчево и обичливо създание.

Скорпион
Кривунделите
Скорпионът доста ненавижда хора, които не му се усмихват – затова не го харесват. И с право! Обикновено тези кривундели са лишени от позитивни качества, да не приказваме, че са надарени с всички съществуващи дефекти и с още един-два, за които човечеството към момента не е измислило имена. Затова Скорпионът би трябвало интензивно да ги ненавижда и да се държи допустимо най-гадно с тях. Понякога се оказва, че те в действителност нямат неприятно отношение и на Скорпиона просто по този начин му се е сторило. Тогава минусите внезапно напущат набедения за изверг.

Стрелец
Хирурзите
Стрелецът нервира до гибел хирурзите. Не тъй като е клиент на незабавното поделение и постоянно се постанова да го кърпят и сглобяват. Не и по тази причина, че шуми, държи се несъответстващо, шава и се кикоти, даже когато е под ножа. Но всеки естествен хирург чака най-малко малко почитание към труда си – като да вземем за пример оперираният да се пази, до момента в който му смъкват шевовете. Това, което най-силно ги изнервя, е че Стрелецът има потребен съвет за всяка обстановка. Дори и към индивида със скалпела. За да се избегнат произшествия, тези хора би трябвало да бъдат оперирани под цялостна анестезия.

Козирог
Тъщата
Липсата на емпатия при Козирозите стига съвсем до психопатия. Затова родените под този знак са ужасът за всяка тъща или свекърва. Зетят Козирог е уверен в превъзходството си. Той единствен знае най-добре по какъв начин би трябвало да се постъпи във всяка обстановка. Изглежда изцяло безсърдечен към болежките и несгодите на възрастните си родственици. Снахичките Козирози са благи, деликатни и грижовни, само че с някак длъжностен фасон. Те са също толкоз егоцентрични, колкото и мъжете, само че къде-къде по-хитри в прикриването на неприятното си отношение.

Водолей
По-глупавичките
На тънък тормоз и аристократично пренебрежение са подложени нискоинтелигентните, непрозорливите и несъгласните с мнението на Водолея. Когато се вманиачи в някаква идея, губи и дребната си толерантност към простаците. Тъмната страна го превзема. Той се трансформира в робот и всичко човешко му става непознато. В подобен миг Водолеят е като бомба с негоден часовников механизъм – човек в никакъв случай не знае по кое време ще избухне. Пътят към пъкъла е затрупан с положителни планове, само че не и за родените под този знак. За тях пътят към пъкъла е затрупан с високи идеали.

Риби
Психиатрите
Рибите са най-обърканите хора на света – те са толкоз комплицирани, че съумяват да объркат и околните си. Освен това са съвършените манипулатори и могат да вменят виновност даже и на жертвата на грабеж. Те са маниакални депресанти, които сами себе си извиват душевно като мокро пране. Правят го във връзка и без мотив. Представителите на този знак доста постоянно живеят в Огледалния свят и изобщо не знаят по какъв начин да се оправят с действителността. След всичко казано дотук, кой би се учудил, че са измежду най-заплетените случаи на всеки психоаналитик и/или психиатър.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР