Овен Катисофобия – страх от заседяване Трябва да им се признае на

...
Овен
Катисофобия – страх от заседяване
Трябва да им се признае на
Коментари Харесай

Най-големите страхове на зодиите! Раците ги е страх да не останат ергени, Везните - от самотата... а вас?

Овен

Катисофобия – боязън от заседяване

Трябва да им се признае на Овните, че въпреки и да са напористи, егоцентрични и дразнещи, си имат и позитивни черти. Те са безстрашни и постоянно подготвени да се хвърлят с развят перчем в борба, в бурните морски талази или в огъня. А най-вече ненавиждат мудните и нерешителни хора. Общуването с подобен човек за тях е еднакво на наказването на Прометей – да са завързани за канара и орли да кълват черния им дроб. Идеята да седят и да чакат да падне таванът ги ужасява. С оглед на това Овните са най-склонни да развият катисофобия – боязън от стоене на едно място.

Телец

Боят се от измененията – тропофобия

За разлика от Овена Телецът няма нищо срещу да си седне кротичко и да зачака да падне таванът. Той е уверен, че работата не е заек да избяга. Страхът да не направиш някое ненужно придвижване е предлог на мързеливите да не си мръднат пръста и се назовава кинезофобия. Това рядко е казусът на Телците. Заради консервативния си и установен темперамент те постоянно са изумени от страха от смяна – тропофобия. Мразят да сменят местоработата, жилището, града, учебното заведение, каквото и да е. Един от признаците на страдащите от тропофобия е, че са изключително твърдоглави.

Близнаци

Десидофобия – не се вземат решение

Близнаците, като нервни, преносими и елементарно подскачащи хора, са склонни към всевъзможни уплахи, включително арахнофобия (страх от паяци), орнитофобия (страх от птици) или даже анатидефобия (страх от патета). Но същинският им боязън, надълбоко закодиран в двойнствената им душа от разположението на планетите, е десидофобия, което е смут от това, че би трябвало да вземат решение. Проблемът не е в това, че се двоумят дали да кажат “да” или “не”, а във обстоятелството, че откакто го кажат, ще се наложи да поемат отговорността за това.

Рак

Ануптафобия – не желаят да са ергени

Те имат връзка със Земята. Планетата майка им приказва. Звездите им доверяват своите секрети. Не, нямат шизофрения. Поне не всичките. Раците живеят съзнателен естествен живот. Представата им за най-страшна орис е безкрайна пустота, в която бродят сами, изоставени и тежко заболели. Агорафобията, или страхът от открити пространства, кореспондира с постоянно търсещата уют душица на Рака. Д-р Рак, лечителят, е благоразположен и към остри пристъпи на меланхолия. Но най-опасно е да не развият ануптафобия – смут, че ще останат без сътрудник.

Четете в новата ни графа ХОРОСКОПИ всевъзможни предсказания и пророчества . Лъв

Атикифобия – от неуспех

Най-страшното за един самолюбив и самовлюбен Лъв не е омразата, а неналичието на внимание. Ако решите да сте зли с Лъва, подценявайте го редовно, до момента в който не развие атазагорафобия – смут от това, че най-внезапно е станал неосезаем и никой не му обръща внимание. От “нормалните” човешки уплахи – от кокошки, котки, светлина, височина, вода и така нататък, Лъвът рядко страда, защото също като Овена е изцяло смел. Единственият му различен проблем е да не би да се провали. Ако се задълбочи, този боязън ще бъде наименуван от психиатъра атикифобия.

Дева

Тяхното не е уплаха

Девата няма уплаха, тя има цялостен набор – атаксофобия (от безпорядък), бацилофобия (от бацили) и бактериофобия (от бактерии), аутомизофобия (страх да не се изцапат), ателофобия (от несъвършенството), атикифобия (от провал). Прецизната душа на Девата живее в спокоен смут, че губи обречената борба със международния безпорядък, че към нея в никакъв случай няма да е задоволително чисто, нито домът й ще е аптека. Уви, това даже не може да бъде наречено “фобия” в смисъла на “ирационален страх”. Параскаведекатриафобията е една от думите, които всяка 13-а Дева знае. Тя значи “страх от петък, 13-и”.

Везни

Аутофобия – от самотата

Знакът на задружността и партньорството, на богатствата дума и усмивката се бои най-вече от това, че другарчетата може да му се разсърдят и да го зарежат. Представата, че цамбурка уединен през локвите на живота, го хвърля в дълбока меланхолия. А в някои случаи провокира смут, ускорено сърцетуптене, студена пот и други признаци на ирационалния боязън, че неизбежно ще останеш уединен (аутофобия) и изолиран от света (изолофобия). Другите им терзания са да не погрознеят, тогава развиват боязън от грозотата – какофобия, и да не полудеят – дементофобия.

Скорпион

От насмешки – катагелофобия

От торбата с маниите положителният Дядо Господ е извадил великодушна шепа и е поръсил с нея Скорпионите. Те са маниакално контролиращи видове, които не могат да понесат мисълта, че някой от васалите им (разбирай другари и любими) може да изпитва даже незадълбочен интерес към различен човек или животно. Скорпионите се боят най-много от насмешки (катагелофобия). Може да се окаже и че изпитват смут от лечебни заведения – нозокомефобия, което в нашата страна не е включено в листата с ирационалните страхове. Иначе тези чувствителни, духовни и обаятелни хора нямат дефекти.

Стрелец

Елементарно: клаустрофобия

Кое е най-скъпото на един Стрелец? Свободата му. Те са деца на природата, зверчета, които не може да бъдат опитомени. И смъртно се боят да не изгубят привилегията да си останат такива. Затова една от типичните за тях уплахи е обвързвана с опита да им се припише отговорност – хипенгиофобия (страх от отговорност). Типична за тях е и клаустрофобията. Страхът от затворени пространства е обвързван с това, че душата на Стрелеца се нуждае от шир. Свързан с неспособността да се движиш свободно е ужасът да попаднеш заклещен в тълпата – охлофобия.

Козирог

Агорафобия и акрофобия

Дисциплинирани, работливи и интроспективни хора са Козирозите. Обичат уюта на дома. Той им работи като противоотрова за проблемите и неприятностите на всекидневието, както и неудовлетворението от неосъществените упоритости. Затова от време на време развиват взаимозависимост към домашното огнище. Заболяват от агорафобия (страх от огромни, открити пространства) и акрофобия (от височина и летене). Рационалната им природа от време на време ги подтиква в неверни направления и те се получават пристъпи на филофобия (ужасяват се от мисълта, че може да се влюбят).

Водолей

Папата ги плаши

Ако някой се е съмнявал, че тъкмо те ще са склонни към най-странните уплахи, ето: Водолеите страдат от дидаскалейнофобия (не желаят да вървят на училище), ергофобия (на работа) и гамофобия (да се женят). Интелектуалното им омерзение към институциите може да се трансферира към главата на Римокатолическата черква, изключително в случай че са католици. В подобен случай се разболяват от папафобия, което естествено значи, че ги хваща боязън от папата. А той върви ръка за ръка с телеофобията (ужас от религиозни церемонии, включително и каденето на тамян).

Риби

Ергофобия –не им се работи

Рибите са привикнали да плуват в дълбоките води на човешките страсти. Те са мощно интуитивни и всичко схващат. Но им е малко мъчно да отстояват своето. Предпочитат да го прокарат по други, по-малко директни пътища. И по този начин, Рибите стават изключително тревожни, когато би трябвало да се конфронтират или да защитят позицията или тезата си, написа “Труд”. Това е небезизвестната глософобия (страх от говорене пред хора). Често тези мечтателни същества стартират мощно да се боят от това, че може да им се наложи да работят – този боязън се назовава ергофобия.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР