овата 2020 година започна и колкото и да сме изпълнени

...
овата 2020 година започна и колкото и да сме изпълнени
Коментари Харесай

Храни, които помагат при борбата със стреса

овата 2020 година стартира и колкото и да сме изпълнени с вяра за бъдещето, толкоз и се тревожим да не би нещо да се обърка, както през 2021 година

Стресът несъмнено не е потребен за нас и нашето тяло и по тази причина би трябвало да използваме всяка опция да се оправяме с него. Това може да значи и да променим метода си на хранене, тъй като има храни, които могат да ни оказват помощ в битката със напрежението.

Ето кои са те:

Чесън

Чесънът е цялостен с антиоксиданти, които се борят против свободните радикали, които повреждат клетките и предизвикват заболявания. Той има и високо наличие на серни съединения, които спомагат за повишение на равнищата на глутатион. Този антиоксидант е част от първата защитна реакция на тялото против напрежението.

Боровинки

Боровинките са едни от плодовете с най-високо наличие на антиоксиданти, изключително витамин С, за които е потвърдено, че дават на тялото спомагателен запас за справяне с високите равнища на стрес. Антиоксидантите се борят против свободните радикали, които повреждат клетките, а също по този начин оказват помощ на тялото да се възвърне и защищити от последствията на напрежението. Ягодите, малините и къпините също влизат в тази група.

Броколи

Кръстоцветните зеленчуци като броколи са известни със своите изгоди за здравето. Диета, която е богата на кръстоцветни зеленчуци, може да понижи риска от някои типове рак, сърдечни болести и психологични разстройства като меланхолия.

Броколите са богати на магнезий, витамин С и фолиева киселина – за които е потвърдено, че се борят с депресивните признаци. Също по този начин са богати на сулфорафан, сярно съединяване, което има невропротективни свойства и може работи успокояващо.

Нахут

Нахутът е цялостен с витамини и минерали, които оказват помощ при битката със напрежението, в това число магнезий, калий, витамини от група В, цинк, селен, манган и мед. Тези вкусни бобови растения са богати и на L-триптофан, от който тялото ви се нуждае, с цел да създава невротрансмитери, които контролират хормоните и въздействат на настроението.

Изследвания откриват, че диетите, богати на растителни протеини като нахут, могат да оказват помощ за подсилване на здравето на мозъка и възстановяване на умствената активност.

Яйца

Яйцата постоянно са наричани мултивитамините на природата заради впечатляващия им хранителен профил. Яйцата са цялостни с витамини, минерали, аминокиселини и антиоксиданти, нужни, които оказват помощ при стрес.

Те са също по този начин богати на холин, хранително вещество, което се намира в огромни количества единствено в няколко храни. Доказано е, че холинът играе значима роля за здравето на мозъка и може да защищава от стрес.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР