Оумуамуа - загадъчният космически обект с форма на пура, може

...
Оумуамуа - загадъчният космически обект с форма на пура, може
Коментари Харесай

Космическият обект Оумуамуа може да е на извънземна цивилизация

Оумуамуа - загадъчният галактически обект с форма на пура, може да е една от квадрилионите сонди на напреднала в софтуерно отношение извънземна цивилизация, твърди изтъкнат академик, представен от в. "Дейли експрес ".

Ави Льоб, началник на катедра Астрономия в Харвардския университет, е направил сензационното си изказване в изявление за израелския в. "Хаарец ".

Оумуамуа - първият по рода си пришелец от друга слънчева система, беше открит с телескоп на Хаваите през октомври 2017 година На локален език наименованието му значи делегат. От тогава Оумуамуа е обект на усилени спекулации поради приликата си с извънземен транспортен съд от творбата "Среща с Рама " на Артър Кларк.

"Няма метод да разберем дали става въпрос за дейна технология или галактически транспортен съд, който към този момент не действа, само че продължава да се носи в пространството. Ако обаче Оумуамуа е сътворен дружно с цяла популация от сходни обекти, изстреляни слепешката, фактът, че го открихме приказва, че основателите му са изпратили квадрилиони сонди към всяка звезда в Млечния път ", споделя Ави Льоб.

Льоб позволява също, че Вселената може да изобилства от извънземни общности. Той има вяра още, че е задача на учените на Земята да ги открият.

"Подходът ни в тази тенденция би трябвало да е по-скоро археологически. По същия метод, по който дълбаем земята в търсене на изчезнали култури, би трябвало да "копаем " в космоса, с цел да открием съществуващи цивилизации отвън нашата планета ", добавя Ави Льоб.

В края на декември 2017 година астрономи реализираха "електронно подслушване " на Оумуамуа. След 10-часово наблюдаване беше открито, че загадъчният обект не излъчва изкуствени сигнали и няма признаци, че е "нещо повече от парченце материя " в космоса.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР