Отзоваването се отнася за САЩ и Канада и обхваща редица

...
Отзоваването се отнася за САЩ и Канада и обхваща редица
Коментари Харесай

След Toyota и Honda отзовава почти 3 млн. коли, ето каква е причината

Отзоваването се отнася за Съединени американски щати и Канада и обгръща редица модели на Honda, както и премиум марката Acura, създадени сред 1996 и 2003 година. Отбелязва се, че казусът е в неправилното действие на пиропатрона във въздушните възглавници на компанията Takata. Заради това възглавниците може да не се отворят или да се отворят погрешно по време на произшествие.

Друг японски авто производител, Toyota, също разгласи изтеглянето на 3,4 милиона автомобила по целия свят заради същия проблем.

"Ройтерс ": Toyota отзовава над 3 милиона коли поради значим проблем

Японската компания Takata бе в центъра на скандал през 2014 година. Както откриха специалистите на американските регулаторни органи, въздушните възглавници, направени от Takata, може да не се отворят вярно заради нередовност по време на случай, а вместо това да се спукат или изстрелят части метал по хората вътре в колата.

Поради сходни произшествия минимум 23 души са починали по целия свят, а няколкостотин са ранени. Общо минимум 100 милиона автомобила от разнообразни марки бяха изтеглени по целия свят, а през 2017 година Takata банкрутира.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР