Отявлен блогър, подкрепящ войната, който яростно критикува военната стратегия на

...
Отявлен блогър, подкрепящ войната, който яростно критикува военната стратегия на
Коментари Харесай

Критикът на Путин Гиркин иска да се кандидатира на президентските избори в Русия

Отявлен блогър, подкрепящ войната, който гневно подлага на критика военната тактика на Русия в Украйна, сподели, че желае да провокира Владимир Путин в президентските избори през март през идващия март.

Игор Гиркин, на 52 години, управлява проруските бойци в Източна Украйна през 2014 година, след анексирането на южния полуостров Крим от Москва.

Гиркин е в пандиза в очакване на правосъден развой за екстремизъм, който той отхвърля.

Той сподели, че е желал да попречи " подправената " анкета с към този момент прочут победител.

Този коментар се възприема необятно в Русия като отпратка към президента Путин, който занапред ще заявява обществено, че ще се кандидатира още веднъж.

В писмо до поддръжници, оповестено в Telegram в неделя, Гиркин, чието бойно име е Стрелков, сподели: „ Прекрасно разбирам, че в актуалната обстановка в Русия, участвайки в президентската акция е като да седнеш на масата да играеш с остри карти. "

Но той сподели, че се надява опитът му да сплоти патриотичните сили да попречи на проектите на Кремъл за изборите в който " единственият победител е прочут авансово ".

" Това е нашият късмет да се обединим пред лицето на външни и вътрешни закани ", сподели той. < /p>

Той сподели на поддръжниците си да основат щаб за акцията му и да стартират да събират подписи за неговата кандидатура, макар че знаеше, че няма да му бъде разрешено да се издигне.

Поддръжници на Гиркин споделиха пред Ройтерс, че наказателното му следствие е удължено до 18 декември и че той теоретично може да взе участие в изборите, защото към момента не е наказан.

Гиркин е някогашен полковник от разузнаването на ФСБ. Той беше един от тримата мъже, наказани задочно от холандски съд предишния ноември за ликвидиране за ролята му в свалянето през 2014 година на пътнически аероплан на Malaysia Airlines със загубата на всичките 298 души на борда.

След пълномащабното навлизане на Русия в Украйна през февруари 2022 година, той закупи популярност, като се подиграва с съветските тактики и неведнъж предупреждаваше, че Русия е изправена пред гражданска война и даже революция, в случай че военното управление на президента Путин не стартира повече войната в Украйна дейно.

Той беше задържан през юли. Ако бъде приет за отговорен в екстремизъм, той може да получи до пет години затвор.

Руските управляващи разрушиха националистически критици, които приканиха за доста по-твърд метод към битката с война в Украйна, след несполучливия протест на шефа на Вагнер Евгений Пригожин през юни.

Пригожин беше погубен през август в самолетна злополука, аргументите за която към момента не са ясни.

Говорителят на президента Путин Дмитрий Песков сподели в изявление, оповестено в петък, че се надява неговият началник да се кандидатира за още един мандат.

Първо той беше президент от 2000 година до 2008 година, завръщайки се в ролята след престой като министър-председател през 2012 година Последните промени в съветската конституция му разрешават да остане на власт най-малко до 2036 година, в случай че бъде определен още веднъж.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР