Отвсякъде ни заливат реклами на всевъзможни продукти за косата -

...
Отвсякъде ни заливат реклами на всевъзможни продукти за косата -
Коментари Харесай

ГРИЖА ЗА КОСАТА: Това са 5-те най-добри натурални масла за бляската и здрава грива

Отвсякъде ни заливат реклами на всевъзможни артикули за косата - балсами, маски, шампоани със специфични съставки и деяние, шампоани за боядисана, суха или изтощена коса с дестилат от коприва, алое вера и всевъзможни други растителни екстракти.

Продължителната приложимост на тези артикули при доста дами обаче води до изхабяване и намаляване на космения фоликул.

Все още съществуват естествени масла, които укрепват структурата на фоликула и вършат косата неотразима, в чудесно здраве и в действителност привлекателна.

Косово масло

Не е инцидентен фактът, че това масло се употребява все по-често от самата козметична промишленост заради удивителните си свойства. То прониква в дълбочина в космените фоликули и предотвратява тяхната недъгавост при загубата на жизненоважни белтъчни структури. Това води до по-редки накъсвания и нарушавания в структурата на косъма. По тази причина това масло предотвратява косопад. В био козметиката постоянно го употребяват и като хидратиращ крем за лице, ръце и кожа.
свързани новини4420на 13.10.2021
Арганово масло

Използва се за третирането на сухи и начупени коси, защото укрепва издръжливостта и еластичността на косъма и понижава количеството на падащите косми. След нанасянето му косата придобива искра, пъргавина и невероятна жизнеспособност. Затова е желано и в козметичната промишленост.

Зехтин

Освен в кулинарията за подготвяне на ястия и салати, зехтинът се употребява при грижа за косата. Той й придава искра и разтегливост и се нанася незабавно след измиване. Редовното мазане на косата със зехтин способства за последователно унищожаване на пърхота, защото маслиновото масло хидратира кожата на главата и унищожава гъбните спори, които образуват пърхота. Освен това, директно след приложението си върху кожата на главата, зехтинът резервира косата от контактно наелектризиране.

Масло от авокадо

Авокадото е един от най-полезните за поддържането на младостта и здравето на организма плодове. Богат на всички вероятни витамини, на омега-3 мастни киселини, антиоксиданти и още доста жизненоважни субстанции, този чудноват плод (във тип на рафинирано масло) може да бъде прилаган върху изтощена и суха коса. То съдържа всички нужни витамини и минерали, с цел да я трансформира и най-изтормозената женска коса в една блестяща приказност.

Масло от семе на нар

Нарът е прелестен цитрусов плод, богат на витамин Ц и значими микроелементи, което го прави извънредно потребен за организма. От семките му се извлича скъпото масло от нар. То се ползва с масажни придвижвания непосредствено върху скалпа, като се втрива надълбоко в косата. Така маслото прониква в дълбочина и възвръща радикално фоликулите на изтощена, боядисана коса с прошарен или повреден косъм. На гъстата, неподатлива на обработка коса това масло влияе в друга тенденция – прави я по-лесна за оформяне на прически и фризьорски действия, написа " Актуално ".
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР