Отвсякъде чуваме колко е важно редовно да мием ръцете си

...
Отвсякъде чуваме колко е важно редовно да мием ръцете си
Коментари Харесай

Как правилно да дезинфекцираме дома си

Отвсякъде чуваме какъв брой е значимо постоянно да мием ръцете си със сапун и гореща вода, с цел да се предпазим от заразяване с новия ковид. Във времена, в които излизането ни би трябвало да е лимитирано единствено до вървене до магазина, е належащо съществено да помислим и за това по какъв начин най-добре да дезинфекцираме дома си .

Всичко, което внасяме извън, е евентуален притежател на болест, тъй като COVID-19 живее друго време върху разнообразни повърхности . Затова незабавно откакто сме си измили усърдно ръцете се захващаме и с почистването на нашата цитадела по време на самоизолация.

Важно предписание: Какъвто и препарат да използваме, би трябвало да го оставим задоволително дълго върху повърхността, с цел да може да подейства. Затова единствено забърсването с навлажнен парцал не е задоволително. Не бива и да комбинираме разнообразни препарати и субстанции, тъй като химичната реакция посред им може да бъде токсична за нас.
 Снимка 472071

Белина

Ако нямаме специфични антибактериални препарати, каквито към този момент е съвсем невероятно да намерим по магазините или са на безбожни цени, може да използваме елементарна белина или препарат с високо наличие на белина.

Разтваряме го в несъмнено количество вода съгласно напътствията на опаковката и наложително си слагаме ръкавици. Можем да сипем и в шише с разпръсквач и да използваме за разнообразни повърхности.

Белината се оправя сполучливо с елиминирането на бактерии, гъбички и вируси , което кара учените да имат вяра, че може да в профил и COVID-19. Конкретни проби и резултати обаче към момента нямаме. Добре е да използваме разтвора с белина най-малко един път на 24 часа.
 Снимка 472072

Алкохол

По аптеките е съвсем невероятно да намерим алкохол, само че в случай че въпреки всичко имаме този шанс или пък сме се заредили с концентрат над 70 градуса, то умерено можем да го използваме за стерилизация на дома, тъй като убива патогените .

Важното е да не използваме чист алкохол, тъй като се изпарява прекомерно бързо и няма време да дезинфекцира повърхностите. Най-добре да го разредим с вода и, както с белината, да го нанасяме на всички места вкъщи.

Когато напръскаме върху обещано място, би трябвало да оставим 30 секунди да подейства , преди да отмием или избършем. Важно е да съхраняваме разтвора в добре затворено шише или съд, с цел да не се изпари алкохолът.
 Снимка 472068

Водороден пероксид

Познат още като кислородна вода, той е мощен и натурален дезинфектант освен за кожата, само че и за разнообразни повърхности. Разтворът от 3% се употребява в чист тип и се нанася с забрадка върху кухненския плот, масата или дръжките на вратите. Добре е да оставим да поседи към минута, с цел да може да подейства.

Сапунена вода

След като няма по-добър метод да унищожим вирусите от ръцете си от вода и сапун, за какво да не ги използваме и за стерилизация на дома? Правим сапунен разтвор и незабавно напръскваме с него мечтаните повърхности и места. Отново оставяме малко време да подейства и отмиваме.

Какво да почистваме постоянно

На първо място - дръжките на вратите. Не бива да забравяме и всички ключове на лампи, както и дръжки на шкафове и дрешници. Маси, бюра, тоалетни чинии, умивалници, телефони, отдалечени и всичко друго, което допираме всекидневно.
 Снимка 472069

Какво не оказва помощ

Оцетът от дълго време се счита за на ниска цена и елементарно средство да поддържаме дома си чист и ослепителен. Но не трябва да разчитаме на него за дезинфекцията, тъй като просто няма нужните качества да ни я обезпечи. Оцетът не убива множеството бактерии и вируси , написа Good Housekeeping.

Покупките

Когато се върнем от магазина, незабавно би трябвало да извадим всичко от пазарските торби. В този случай имаме два разновидността - или да използваме найлоновите, които по-късно незабавно да изхвърлим в затворена кофа, или такива от плат, които обаче наложително би трябвало да изперем на висока температура след всяка приложимост.

Всеки артикул, при който е допустимо, се вади от опаковката и се слага в други пликчета или кутии. Ако не - опаковките, както и всички шишета, се измиват с вода и сапун.
 Коронавирусът, предпазването от заразяване и най-изобретателните и занимателни способи да го създадем
Най-безумните способи за предотвратяване от ковид

Сигурността преди всичко

След като приключим с тази процедура, наложително дезинфекцираме повърхността върху която сме я направили. Особено усърдие би трябвало да използван, в случай че по-късно върху нея ще слагаме или консумираме храна.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР