Отворено писмо публикува лидерът на СДС Румен Христов до всички

...
Отворено писмо публикува лидерът на СДС Румен Христов до всички
Коментари Харесай

Румен Христов: Ако не гласуваме на 26 май, на следващия ден може да се събудим в друга България

Отворено писмо разгласява водачът на Съюз на демократичните сили Румен Христов до всички десни демократи, антикомунисти, последователи на Съюз на демократичните сили и партиите, които го съставляваха, както и жители, за "които е значимо в каква България и Европа ще се събудим на 27 май ".

Той написа, че на 26 май са най-важните избори за Европа, само че не по-малко значими са и за България.

"На 26 май избираме не просто кого да изпратим в Европарламента, а накъде ще гледа България – към демократична Европа, или към Евразийския план на Кремъл.

Като десен човек и седесар, постоянно съм вярвал, че принадлежността към НАТО и Европейски Съюз, за която работихме интензивно, е необратима. Но не и през днешния ден!

Защото поръчките на български партии, близки до Кремъл, опровергават тази моя убеденост!

Защото виждаме по какъв начин алените още веднъж протягат ръка към властта, и то с ръцете на знакови министри от кабинета Виденов, довел до съсипия и всенародни митинги.

Защото Българска социалистическа партия не се интересува в каква Европа ще живеем, те не приказват за това. Водят яростна вътрешна борба, само че не за правдивост, а за власт!

Защото употребяват всички способи на 100 годишната си агитация – неистини, операции, политическа мимикрия – единствено и единствено да заблудят българите, че са носители на нов морал и ще ръководят добре.

Защото те сочат с пръст другите, само че не признават своите неточности. Громят корупцията, само че своята прикриват и пазят!

Защото настояват, че са за Европа и НАТО, само че алената петолъчка им е по-скъпа от звездите на флага на Европейски Съюз.

Защото в случай че Българска социалистическа партия имат и единствено един глас повече, те ще изискат предварителни парламентарни избори. И тогава, със „ собствен “ длъжностен кабинет, ще създадат всичко допустимо да възкачат на власт столетницата.

Защото те отново са тук, и отново са същите!

За това ли работихме и мечтахме?!

Ще позволим ли Българска социалистическа партия и присъдружните й да съсипят още веднъж страната и да ни върнат години обратно?!

Не би трябвало да го позволяваме!

Българите не заслужаваме това!

Призовавам и тези, които са десни в душите си и имат вяра, че отделилите се от Съюз на демократичните сили обединения могат да им обезпечат представителност, да не се поддават на операциите на водачите си, че други десни са им по-големи врагове от Българска социалистическа партия.

Не се вслушвайте в тези внушения!

Защото през 2017 година, тези, които за следващ път разделиха дясното, обслужиха Българска социалистическа партия, давайки им късмет да удвоят депутатите си от 39, на 80! Всеки изгубен за дясното глас се преразпределя и в последна сметка усилва резултата и на Българска социалистическа партия?! Това ли желаеме, в действителност?!

Аз имам вяра, че силата е в общите дейности на десницата!

Нека в никакъв случай да не забравяме, че нашият конкурент е БСП/БКП!

Призовавам Ви за обединяване пред урните, с цел да дадем борба на алените! Битка не за успеха на една или друга партия, а за успеха на демократична, европейска България! България, каквато генерации виждаха единствено в фантазиите си.

Някои заплатиха за тези фантазии даже с живота и свободата си – в лагери и затвори, други бяха преследвани и репресирани от Държавна сигурност!

Да си спомним фантазията от началото на пътя ни – да победим Българска социалистическа партия с малко, само че вечно! Тогава ни я лишиха, през днешния ден би трябвало да я осъществим в действителност и да се опитаме да не позволяваме старите неточности на разделяне!

И дано в неделя до урните отидем всички десни, които не сме не запомнили какъв брой беше мъчно в първите години след 1989 година, които милеем за всяка дребна стъпка към народна власт. Да разкажем на децата и внуците си, които не помнят тези времена. Да им разбираем за какво е значимо да дадат своя избор!

Ако не гласуваме на 26 май, на идващия ден може да се събудим в друга България. Но не по-справедлива, както ни омайват от Българска социалистическа партия, а в по-несигурна и нестабилна!

Да не оказваме помощ на тези, които от комунисти се трансфораха в червени капиталисти. Да не оказваме помощ на тези, които в никакъв случай не се извиниха за закононарушенията на комунизма и считат Народния съд за обективен!

Да гласуваме, да се обединим и да не допуснем БСП/БКП още веднъж да яхнат България!

За да бъде България европейска, демократична и свободна! С вяра и религия в успеха ", приключва писмото си Румен Христов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР