Отворено писмо, подписано от общественици, по повод разпространение на дезинформация

...
Отворено писмо, подписано от общественици, по повод разпространение на дезинформация
Коментари Харесай

Общественици скочиха на чудовщната кампания за всяване на психоза сред българите

Отворено писмо, подписано от общественици, във връзка " разпространяване на дезинформация " в предаването " Карбовски: Втори проект " и всяването на голословна суматоха измежду българските родители бе публикувано през днешния ден. Писмото е адресирано до редица български институции, в това число до президента, премиера, Народното събрание, Съвет за електронни медии, само че и ДАНС и прокуратурата и други и е подписано от редица представители на неправителствени организации.Писмото бе публикувано от Държавна организация за " Закрила на детето ".

Позицията в отвореното писмото е, че материалът на Карбовски за историята на български татко, чието дете е било отнето в Холандия " дезинформира и всява голословна суматоха измежду българските родители и съдържа изказвания, които не дават отговор на истината ".Според отвореното писмо казусът за български татко с отнето дете е " прекомерно сложен " и не за пръв път бива отразяван сензационно и едностранчиво, като за последно не е дадена публичност на решението на съда в Холнадия за реинтеграция, само че последователно. Освен това настояват създателите на писмото, изказванието че детето се отглежда от чернокожа гей двойка не е истина, само че се акцентира в предаването на Карбовски.

Според обществениците материалът в предаването на Карбовски е " в унисон с цялостната акция против Стратегията за детето ", a даже се вършат препратки към " хибридната агитация от последните години ". Като доказателство се сочи потреблението на израза " ювенална юстиция " - термин, взет от съветските уеб сайтове и неприсъстващ в българското законодателство.

Обществениците приканват политиците и държавните чиновници, в това число и Съвет за електронни медии да се противодейства против " основаването на неуравновесеност измежду българите, че някой ще пристигна да им вземе детето ".

" Вече трети месец в ход е чудовищна акция. Това не може да продължава повече! Всички институции би трябвало да поемат ангажимент и да противодействат против основаването на неуравновесеност измежду българите, че някой ще пристигна да им вземе детето. Призоваваме медиите да бъдат изключително деликатни към дезинформацията във връзка с " норвежката система ", " педофилията в Швеция ", " неприятните обществени служащи " и други сходни, защото това е откровена и целенасочена пропагандна акция. Тя нанася големи вреди на хора и организации, които се грижат за най-важното - благосъстоянието на децата и фамилиите в България ", декларират обществениците.

Авторите на отвореното писмо упорстват bTV да смъкна видеото от уеб страницата си и да преразгледат контракта си с Мартин Карбовски. Очакват и Съвет за електронни медии да организира среща по въпроса за дезинформацията и подправените вести, също по този начин и да се организира необятен спор по тематиката, проведен от парламентарната комисия по просвета и медии в Народното събрание. " Не можем да допуснем тенденциозни излъчвания, предавани по национална телевизия, да дават естрада на хора и организации, които целеустремено спъват работата на страната по протекция на детето. Настояваме страната да стартира да работи в полза на своите жители, а не да бездейства, до момента в който пропагандата и дезинформацията всяват боязън в българското общество. "

В отвореното писмо се задават и поредност от въпроси, провокирани от предаването на Мартин Карбовски.

Припомняме, в продължение на месец публични групи подеха акция против готвената Стратегия за детето, което принуди персонално министър председателят Борисов да замрази публичното разискване на документа. Министерство на труда изтегли плана, само че акцията не спря. Последната неделя събра още веднъж десетки на митинг в редица градове на страната.

От Министерството на труда и обществената политика, както и от Държавната организация за протекция на детето не един път излизаха с опровергаване на изказванията, които се популяризират от протестиращите организации. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР