Отворено писмо /до почетния председател на ДПС, Ахмет Доган/ Многозначими

...
Отворено писмо /до почетния председател на ДПС, Ахмет Доган/ Многозначими
Коментари Харесай

Бивш полковник от НСО с писмо до Ахмед Доган за предстоящата смърт на Босия!

Отворено писмо

/до почетния ръководител на Движение за права и свободи, Ахмет Доган/

Многозначими председателю! Защитнико на всички права и свободи в територията! Ахмет.

Прости невъзможността да видя в наличието ти неща, които доста други с лекост виждат – философия, трансцеденталност и възвишен разсъдък. Вероятно сетивата на тези, които ги виждат прозират оттатък забележимото, а моите – окончателно закърнели. Два свята, от които единият е непотребен. А може би двуличие, което надминава границите на човешкото възпитание. Алчност.

Сам знаеш, Ахмет, че политическото животно е суетно създание на прегрешението. Неговата лимфна система се зарежда с ласкателства, възприятие за абсолютно послушание и цялостно угаждане на нисши пристрастености. Нищо повече.

В такава една политическа метафизика никой не знае кой е главорез и кой жертва, с изключение на единия Бог. Всички живи в духа Му имат вяра, че на Него служат, само че не помнят кой в действителност е същински княз на битието.

Ти, Ахмет, не помни ли?

Всяко човешко създание има потребност от персонални ориентири: горе – долу, ярко – мрачно, истина – неистина, идеален – грешен и прочие Не такива, които вкарват в подвеждане божието създание. Само тези, които го избавят от прегрешението!

Не са безброй водачите и просветителите национални, почитний председателю. Времето не стопира своя безсърдечен ход и заличава всяка горделивост, сексапил, лакомия и изгода. Заличава светове и ражда нови такива пред очите на всички смъртни. Никой, Ахмет, не държи спирачките на живота.

Бях толерантен. Достатъчно толерантен – с голям стихотворец риск да изгубя правилен другар. Христов наследник.

Документът, господин Доган, с който ти си освободен от комунистическия затвор е подписан персонално от Николай Колев – Босия. Днес той умира поради митинг против корупцията във ведомство, което самичък контролираш, а ти живееш първокласно в Сарай с делегирана цялостна власт в страната. Наблюдаваш отвисоко по какъв начин твоят персонален ангел-спасител се трансформира в скелет и тор за червеите. Как угасва.

Не се чувствай длъжен към бедния! Бедните духом и без твоята помощ са наследници на Небесното царство!

Живей, Ахмет!

Живей, човече…

Автор: Николай Марков

Източник: Афера

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР